of 58952 LinkedIn

Zoektocht naar inkomensconsulenten

Gemeenten zijn dringend op zoek naar inkomensconsulenten, ambtenaren die kunnen beoordelen of burgers die een uitkering aanvragen daar ook recht op hebben. Dat meldt Yacht in een analyse over de arbeidsmarkt.

Gemeenten zijn dringend op zoek naar inkomensconsulenten, ambtenaren die kunnen beoordelen of burgers die een uitkering aanvragen daar ook recht op hebben. Dat meldt Yacht in een analyse over de arbeidsmarkt.

41 procent
In het tweede kwartaal van 2017 stonden 7.450 vacatures open binnen het Sociaal Domein, 41% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Eén op de drie vacatures in het Sociaal domein is nu een vraag naar een inkomensconsulent. Zowel bij het UWV als bij Yacht worden mensen met een WW-uitkering opgeleid tot inkomensconsulent om het tekort weg te werken. Vooral in Noord-Brabant en Overijssel is de vraag flink gestegen, blijkt uit de cijfers.


Statushouders

Het aantal bijstandsgerechtigden tot de AOW-leeftijd is het eerste kwartaal van 2017 met 15.000 gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (CBS, mei 2017). De stijging van het aantal mensen in de bijstand heeft te maken met een stijging van het aantal statushouders vluchtelingen met een verblijfsstatus, toename van de Wajongers in de bijstand en instroom van 55 plussers vanuit de WW in de bijstand.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.