of 63428 LinkedIn

Zeven programma's om wachttijd jeugdzorg te verkorten

Bij de gemeente Amsterdam worden zeven programma's ingevoerd om de wachttijden voor jeugdzorg in te korten.
6 reacties

Amsterdamse jeugdhulpaanbieders hebben zeven programma's ingediend bij de gemeente om de wachttijden in de jeugdzorg te verkorten. Verantwoordelijk wethouder Simone Kukenheim (jeugd) had hier eerder dit jaar om gevraagd en een bedrag van 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Goede voorstellen

De programma's richten zich op het voorkomen van uithuisplaatsing door eerder en intensief zorg aan te bieden. ,,Het is heel belangrijk dat jongeren op tijd de juiste hulp krijgen'', zegt Kukenheim. ,,Het is mooi dat de instellingen gekomen zijn met goede voorstellen, die bijna allemaal direct uitvoerbaar zijn. Ik heb er hoge verwachtingen van en wil dat de instellingen gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor het te behalen resultaat: de afname van het aantal kinderen dat wacht op jeugdhulp met verblijf.''


Intensieve thuisbegeleiding
Zo is er een project waarbij jongeren 24 uur per dag zeer intensieve thuisbegeleiding krijgen, waardoor escalatie moet worden voorkomen. Verder komt er onder meer een deeltijdverblijf, een nieuwe tussenvorm van gezinshuis en ambulante jeugdhulp. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Zo creëren ze een probleem en stellen hun eigen belangen veilig door zich belangrijk en interessant voor te doen. Je plakt er een label aan en je hebt een probleem. Maar voor zaken waar ze werkelijk zich moeten inzetten, geven ze vaak niet thuis, getuige de eindeloze berichtgevingen in de media.
Door Johan Mertz op
De lijst met stoornissen waar de jeugdzorg uit kan kiezen is erg lang en simpel er is altijd wel wat er op lijkt terwijl het niet zo hoeft te zijn. ( tig soorten depressies, cod, cd, autistisch relevant meerdere opties etc. ) Bij kleine peutertjes denken ze al stoornissen te kunnen zien en in te kunnen schatten of ze crimineel gaan worden .Arme kinderen met een zwarte toekomst..Als de jeugdzorg dit constateerd en scholen hier over tippen ( zij denken ook al van alles te zien en stappen dan naar jeugdzorg en krijgen dan automatisch ook alle info over een gezin en kind )) dan komen ze er niet meer va dat stempel af.
Door Yves op
Jeugdzorg wordt er veel te snel bij gehaald het kan ook een bepaalde fase zijn die weer over gaat maar dan is het al te laat er is al een dsm stoornis genoteerd waar hij echt niet beter van wordt.Als een kind wordt mishandeld of verwaarloosd dan kan het verzet /verdedigingsgedrag zijn.Wat mag.maar helaas zal het kind de dupe zijn want het levert geld op de concentratie gaat naar hetgeen het meest oplevert op de lange termijn..Echt belachelijk zoals het gaat in Holland.
Door Ernst op
Wat moeten al die jongeren toch met die hulp ?
Wordt dit opgedrongen door de teams of vragen ouders dit zelf aan ? Ze krijgen altijd een blijvende diagnose of dit nu juist is of niet want dit brengt geld op.Wat een rare boel.Ouders moeten zelf meer oplossingsgericht gaan werken en hun kinderen niet zomaar uit handen geven aan die jeugdzorg als ze nog geen 18 zijn.Je hebt er geen zeggenschap meer over als er iets ergs gebeurd bij de ggz.Link hoor.
Door Max op
Natuurlijk hebben instellingen mooie voorstellen die kinderen kmen nooit meer van die hulp af.
Door Karin Pieters olde weghuis (Professioneel hulpverleenster) op
Nou.als 24/7 hulp thuis kan.kom mijn kinderen dan maar thuis brengen.liefst vandaag nog.!!