Advertentie
sociaal / Nieuws

Wet werken naar vermogen van de baan

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil de nieuwe Wet werken naar vermogen controversieel verklaren. Dat betekent dat de Wet in deze vorm van de baan is.

24 april 2012

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil de nieuwe Wet werken naar vermogen controversieel verklaren. Dat betekent dat er niet meer over gestemd wordt en de Wet werken naar vermogen in deze vorm in principe van de baan is.

30 uur debat

De Kamer debatteerde vorige week nog 30 uur met staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken over de Wet werken naar vermogen die regelingen voor de bijstand, sociale werkplaatsen en voor jonggehandicapten moest vervangen. Uitkomst van het debat was dat regeringspartijen VVD en CDA gesteund werden door de fracties van PVV en de SGP. En dus zou de wet door de Kamer zijn. Maar de PVV helpt nu de oppositiepartijen PvdA, SP, GroenLinks en ChristenUnie aan de meerderheid om het hele dossier op de valreep controversieel te verklaren.

Hedwigepolder

Dinsdag werd duidelijk dat de Kamer waarschijnlijk ook niet zal besluiten over het deels onder water zetten van de Zeeuwse Hedwigepolder. Ook andere wetsvoorstellen en plannen sneuvelen mogelijk, zoals het verbod op een dubbele nationaliteit, de verhoging van de griffierechten, de dierenpolitie en de nationale politie.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / Re-integratieconsulent
J. Kop kent waarschijnlijk geen Wajongers. Ik ken inmiddels een groot aantal mensen die door een beperking op jonge leeftijd al niet meer nuttig worden gevonden door de maatschappij. Ze worden meestal voor 80-100% afgekeurd. Dat betekent dat ze ongeschikt zijn voor de arbeidsmarkt. Gelukkig kunnen de meeste Wajongers wel parttime werken en sommigen zelfs fulltime. Ze zijn vaak meer gemotiveerd dan de gemiddelde werknemer. Ook accepteren ze baantjes die anderen niet willen doen. Meestal moeten ze dan eerst 3 maanden op proef werken, maar dat hebben ze er wel voor over. Met de WWNV zouden opnieuw een heleboel onschuldigen de dupe worden van de crisis van het 'heilige' kapitalistische systeem. De schuldigen hebben nog genoeg miljoenen over en gaan gewoon door met graaien.
Henk / Commissie lid financiën
Ik vind het jammer van al de tijd en geld wat we er aan besteed hebben. Maar vind het NIET jammer dat hij er niet komt. m.i. waren de mensen in de WSW voorzieningen er de dupe van geworden
Kritikus / Geen Hagenees
En dus gaat de jaarlijks instroom van 15.000 - 20.000 jongeren in de WAJONG gewoon door. Met een gegarandeerde uitkering tot de pensioengerechtigde leeftijd. Zo kweken we een slappe-watjes-generatie.
Peter / sr. adviseur
M.i. betekent het 'controversieel verklaren' in dit stadium niet meer dan dat de behandeling door de kamer op dit moment niet verder zal plaatsvinden. Eerst nadat er een nieuw kabinet is aangetreden kan de behandeling worden voortgezet, tenzij dat nieuwe kabinet het voorstel, met machtiging van de majesteit, intrekt. De opmerking dat een voorstel door het controversieel verklaren van de baan is, vind ik wat te kort door de bocht.
Ria Huisman / directeur
Volgens mij heeft de heer of mevrouw Kop geen ervaring of nog niets meegemaakt wat je zelf kan overkomen zonder dat je daar invloed op kan uitoefenen.

we moeten zijn bij de maatschappij die deze watjes volgens Kop niet toelaat.

de mensen willen wel werken of dagbesteding doen maar er wordt niets geboden althans weinig.

bezuinigingen op de verkeerde manier dan komt de rekening vanzelf op de deurmat en kun je later alsnog betalen. Daar zit niemand op te wachten toch!
Jan
P. Verhoef heeft helaas helemaal gelijk, het voorstel ligt er enhet is enkel uitstel. Bij een nieuw rechts kabinet ligt het er klaar om direct door de beide kamers gejaagd te worden. Met een beetje pech gaat het net als de laatste aanpassing van de WWB, en beslist de eerste kamer halverwege december 2012 over de invoering per 1 januari 2013 zoals ze de enorme veranderingen voor de huishoudtoets ook in extreem korte tijd lieten doorvoeren. In dat opzicht mag je hopen dat een links kabinet er uiterlijk in oktober zit, maar een rechts kabinet op z'n vroegst januari 2013...
O. ten Hove
Hopen dat we nu een regering krijgen waarin de mens centraal staat, dus een linkse regering. En niet een regering met een stripfiguur als Rutte die de raarste caprioelen uithaalt met de levenswijsheid van een garnaal. En terugdraaien van de dwaze huishoudtoets in de bijstand...
H / Wa-jonger
Triest hoe mensen over de Wa-jonger denken. Mensen zien niet dat men misschien wel dagelijks pijn heeft, gewoon echt niet kan werken. Nee mensen zijn verblind door degene die er misbruik van maken.



Maar voor je over mij oordeelt. Leef eerst dan eens een jaar met mijn lichaam. Neem mijn pijnen, verdriet en teleurstellingen over. Geef mij jou lichaam en laat mij lekker een goedbetaalde baan, goede woning en een ruimer inkomen hebben. Met 100 euro meer zal ik al tevreden zijn. Oordeel pas als je daadwerkelijk weet waar je het over hebt! De WwnV was in mijn ogen een grote nachtmerrie. Ik heb niet om dit lichaam gevraagd!



Ik heb getracht te werken maar mijn lijf liet mij in de steek er zijn nl ook Wa-jongeren die terecht afgekeurd zijn!



Ik ben met dit lichaam geboren en zal ermee moeten doen tot de dag dat ik dood ga. Ondertussen wees gelukkig met een goed lichaam en dat je werken kunt!
Advertentie