of 59274 LinkedIn

Wet blijft wet, spelfout spelfout

Een kijkje in de regeling voor kleinverbruikers van drinkwater op website wetten.overheid.nl deed de wenkbrauwen echter fronsen. Daarin werd, tot tweemaal toe, in de titel en aan het eind van de ondertitel, gerept van ‘kleinverbuikers’.

Energieleveranciers gaan gemeenten ook in de zomer gegevens van wanbetalers aanleveren, zodat gemeenten eerder de schuldhulpverlening kunnen inseinen en zodat wanbetalers in de winter niet verstoken blijven van warmte en licht. Binnenlands Bestuur meldde onlangs op de website dat daarvoor de Regeling afsluitbeleid voor kleinverbruikers van elektriciteit en gas wordt aangepast. 

Een kijkje in de soortgelijke regeling voor kleinverbruikers van drinkwater op website wetten.overheid.nl deed de wenkbrauwen echter fronsen. Daarin werd, tot tweemaal toe, in de titel en aan het eind van de ondertitel, gerept van ‘kleinverbuikers’. Volgend op een paar gekscherende gissen naar de betekenis van dit mysterieuze woord raadde Binnenlands Bestuur dat het hier toch echt om een spellingsfout moet gaan.

Kleinverbuikers
Reden dus om het Kennis en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties aan te schrijven over deze slordigheid. Het antwoord: ‘De spelfout in de intitule is een fout van de wetgever. Omdat dit de officiële publicatie in de Staatscourant is, heeft de redactie geen keus om het, inclusief spelfout, op die manier op te nemen in het BWB. Wij zullen het doorgeven aan het ministerie.’ Inmiddels is de hoofdtitel, ook wel citeertitel genoemd, verbeterd maar is de taalvondst ‘kleinverbuikers’ nog altijd in haar volle glorie te bewonderen de ondertitel. Voor het sardonisch plezier van de lezer die ook kan genieten van dit soort spellingskleinigheden, is te hopen dat deze spelfout bij het verschijnen van dit nummer nog altijd gehandhaafd is. Googelt u maar…

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Er zijn belangrijker zaken in het leven.