Advertentie
sociaal / Nieuws

Werknemers Haagse kinderopvang strenger gescreend

Den Haag gaat vanaf september medewerkers in de kinderopvang die geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen, (tijdelijk) op non-actief stellen. Dat zei een woordvoerder woensdag.

10 augustus 2011
Den Haag gaat vanaf september medewerkers in de kinderopvang die geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen, (tijdelijk) op non-actief stellen. Dat zei een woordvoerder woensdag. De persoon in kwestie moet zijn of haar werkzaamheden staken tot het moment dat de verklaring er is.

Controle

Dinsdag werd al duidelijk dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het kabinet de controle op de kinderopvang vanaf 2012 strenger willen maken. Het kabinet liet in juli weten 24,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor toezicht en handhaving. Daardoor hebben gemeenten daarvoor jaarlijks 13 miljoen euro extra, aldus de VNG.


Continue screening

De ministers Henk Kamp (Sociale Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) zeiden toen ook een continue screening van personeel in de kinderopvang na te streven. Ook willen ze dat vanaf april 2012 bij een aanvraag voor een VOG automatisch gegevens uit andere Europese landen worden meegenomen.

Aanscherping

De kabinetsplannen betreffen een aanscherping van maatregelen die al zijn genomen na het advies van de commissie-Gunning over het toezicht in de kinderopvang wegens de zedenzaak bij kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie