of 59250 LinkedIn

Werklozen moeten groente telen voor voedselbank

De vraag naar groente bij voedselbanken is groter dan het aanbod. Daarom zet de gemeente Vlagtwedde nu werklozen in om groente te verbouwen.
8 reacties

Werklozen in de Groningse gemeente Vlagtwedde worden ingezet om sla, andijvie en peultjes te kweken voor de regionale voedselbank. Dat meldde de gemeente Vlagtwedde vrijdag.

Tekort
Door een groeiend aantal klanten heeft de voedselbank een tekort aan verse groenten en fruit.

Inwoners van Vlagtwedde die een uitkering aanvragen, moeten in ruil daarvoor verplicht aan het werk, bijvoorbeeld in de gemeentelijke kwekerij. In die kwekerij worden tot nu toe alleen bloemen voor in de openbare ruimte gekweekt, maar binnenkort ook groente en fruit voor de voedselbank.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ron Hamming op
Ik weet niet goed wat ik met dit bericht aanmoet. Ik wil het hier even niet hebben over het verplicht te werk stellen van mensen die een uitkering aanvragen, maar de vraag rijst bij mij of er niet genoeg sla, andijvie en peultjes worden geproduceerd (en geëxporteerd) om die mensen die bij de lokale voedselbank hun eten halen te verzorgen. Blijkbaar komt het (op het moment) niet bij de voedselbank aldaar terecht. Ik vind het sowieso een omslachtige methode, want er gaat enige tijd overeen voordat je kunt oogsten (N.B. ik heb enkele jaren in de ecologische landbouw/ tuinbouw gewerkt, en met plezier).
Door schaduwfractielid (SW-er) op
Ik vindt het niet verkeerd , Maar de werklozen werkwilligen moeten minimaal het minimumloon gaan verdienen, en ze niet voor een uitkering laten werken , de werkgever moet het als investering zien.
Door liesbeth (ouwe mantelzorgster) op
niet te enthousiast>>> voor de economie slecht<,
groenteboeren afdelingen van supermarkten gaan er onderlijden!!!! en pas op er moet wel belasting hierover betaald worden>>> haha
neen laat deze mensen liever dagelijkse dingen doen met de ouderen mindervaliden etc beetje meer tijd besteden aan de medemans
en eigenlijk best wel een goed idee wat meer appel peren en kersenbomen in de openbare ruimte
Door jeroen (onafha. denkrrr) op
Grandioos idee! Als dan ook de uitkeringsontvangers binnen de familie Van Oranje Nassau etc etc hun eigen boontjes gaan telen, vind ik dat goed. De grootste handophouders, telen de grootste manden vol. Goed voorbeeld doet ook nog eens goed volgen: kijk bv naar de Britse kroonprins, naar de first lady van de US. Ook berooide Grieken zijn al massaal naar hun datsja's teruggekeerd om weer wat meer van de grond in de mond te leven. Zo is de keuze voor een buitenhuis aldaar door onze kroonprins verklaarbaar en logisch: het gaat om die eerste behoefte - verse groente op tafel.

PS graag een volgende keer geen bollenkoppers, ziekzoekers of wieders in tulpenveld afbeelden - weinig teelten staan zó ver af van voedsel als deze.
Door henk op
Een heel simpel maar geweldig idee !
Door Modus Operandii (Journalist) op
Lovenswaardig streven, en inderdaad, met een volkstuintje zou het voor een hoop mensen een stuk kunnen schelen. Tip voor de gemeenten: plant eens een paar duizend gewassen met eetbare opbrengst in de openbare ruimte, en maak dat gemeengoed. Burgerinitiatief: Plant groente en fruit in Uw tuin, en denk aan de buurvrouw!!
Ik denk dat het een goede zet is, ook als motiverend argument . Wie werkt ZAL eten!!!!!
Door JooJootje op
Goed idee en zorg er dan ook gelijk voor dat werkeloze een stukje grond krijgen aangeboden om hun eigen voedsel te mogen verbouwen.