of 61869 LinkedIn

Werkgevers blij met gelijktrekken regels Participatiewet

Werkgeversvereniging VNO-NCW en MKB Nederland zijn blij met de toezegging van staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW, PvdA) dat regels voor het aannemen van mensen met een beperking onder de nieuwe Participatiewet voor iedereen gelijk worden. 

Werkgeversvereniging VNO-NCW en MKB Nederland zijn blij met de toezegging van staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW, PvdA) dat regels voor het aannemen van mensen met een beperking onder de nieuwe Participatiewet voor iedereen gelijk worden. 

Verschillende no-risk polissen
Deze week liet Klijnsma weten dat steunmaatregelen om mensen aan het werk te helpen gelijkgetrokken zullen worden. Het gaat bijvoorbeeld om een no-riskpolis waarmee werkgevers zich kunnen verzekeren tegen de loonkosten als een arbeidsgehandicapte ziek wordt. Nu zijn er nog verschillende no-risk polissen maar dat verschil gaat verdwijnen. Klijnsma heeft volgens ingewijden afgesproken met gemeenten, werkgevers en vakbonden om de regelingen zo eenduidig mogelijk te maken, zodat er geen sprake is van rompslomp.


Overzichtelijkheid
Aart van der Gaag, door VNO-NCW, MKB Nederland en LTO-Nederland aangesteld als boegbeeld voor het realiseren van 100 duizend banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, pleitte onlangs in Binnenlands Bestuur al voor het gelijktrekken van deze regelingen. De werkgevers kunnen dus blij zijn. ‘Werkgevers hoeven niet langer zelf uit te zoeken of hun werknemer door de Participatiewet van de gemeente of door het UWV wordt ondersteund. Dat zorgt voor overzichtelijkheid’ aldus MKB-Nederland en VNO-NCW. ‘Het maakt het voor werkgevers makkelijker om een werknemer met een handicap in dienst te nemen.’

 

Meer mensen aannemen
Volgens AWVN((advies, informatie, netwerk voor werkgevers)-directeur Harry van de Kraats zijn werkgevers overigens steeds vaker bereid mensen met een beperking aan de slag te helpen. En het tempo waarin werkgevers deze mensen aannemen is aan het versnellen. Het AWVN denkt daarom dat het bedrijfsleven eind volgend jaar, als er voor het eerst geteld wordt hoeveel banen er extra gecreëerd zijn, ruim aan de belofte van 5000 banen op dit vlak zal voldoen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rose Bönig (Reintegratieconsulent Coach Klantmanaget) op
Het zou ook mooi zijn als juist voor deze hele groep ook een pensioenvoorziening wordt opgebouwd.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Dat geldt dus ook voor de Overheden zelf!