Advertentie
sociaal / Nieuws

Wederom grote storing op website UWV

Voor de zoveelste keer is er weer storing op het digitale loket van het UWV, werk.nl. Hierdoor kunnen er geen uitkeringen aangevraagd worden of sollicitaties worden doorgegeven.

30 juli 2013

De website Werk.nl van uitkeringsinstantie UWV kampt sinds dinsdagochtend met een storing, nadat zich maandag gedurende een aantal uren ook al een storing had voorgedaan.

Geen uitkering aanvragen

Door de storing kunnen werkzoekenden onder meer geen sollicitaties doorgeven of een uitkering aanvragen. Mensen die wegens de storing wijzigingen niet op tijd kunnen doorgeven, krijgen van het UWV respijt, bevestigde een woordvoerder naar aanleiding van NOS-berichtgeving.

Eerder deze maand concludeerde FNV Bondgenoten op basis van eigen onderzoek naar de bereikbaarheid van werk.nl in de maanden april en mei dat de site ondermaats presteert. De site werkt niet goed en is vaak onbereikbaar, stelt de vakbond.

Het digitale loket van het UWV moet op termijn de persoonlijke dienstverlening bij de uitkeringsinstantie goeddeels vervangen. Het UWV moet de komende jaren tot 2018 circa 489 miljoen euro bezuinigen. Het aantal arbeidsplaatsen wordt teruggebracht van 16.600 naar 14.500.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

August Biels / gewezen ambtenaar
Eén van de vele overheidssites die beneden de maat presteert. Ze kunnen daar nog geen drankfeest in een slijterij organiseren.
pieter / wegkijker
Ik heb het nooit zo op het verschijnsel dat dienstverlening volledig wordt gedigitaliseerd. Maar als het dan vanwege bezuinigingen toch moet dan lijkt het me zaak dat er sprake is van een stabiele portal.

De consequenties van de frequente uitval kunnen voor de van het systeem afhankelijke burgers desastreus zijn.
riccardo alberelli / voorlichter
Ook vanmorgen na 2 keer vergeefs eindelijk binnen in werk.nl. Maar ik kan nog steeds geen wijzigingen doorgeven. Het is stress veroorzakend, ziekmakend. Mijn anonieme e-coach is niet ter verantwoording te roepen. Ik kan wel digitaal gekort worden., In beroep kan in eerste instantie alleen bij advocaten van UWV zelf. Vacatures die ik vind zijn verlopen, of werk.nl linkt mij door naar websites van uitzendbureaus. Daar moet ik al mijn gegevens opnieuw invullen. De vacature die ik zocht blijkt vervolgens onvindbaar, of is al vervuld. Stageplaatsen, 'werkervaringsplaatsen' e.d. gelden ook als 'vacatures'. Het is een grote geldverslindende puinzooi.UWV besteedt 100 miljoen per jaar aan ICT De betrokken computerjongens en meisjes schaterlachen van hier tot de bank! Zij blijven natuurlijk (uurtje factuurtje) graag terugkomen om de problemen op te lossen, of een 'nieuw, beter, sneller' systeem te verkopen. Werkzoekenden zijn het leidend voorwerp bij UWV in het algemeen en Werk.nl in het bijzonder.

Vriendelijke groet en hoogachting R.Alberelli
Ria Huisman / directeur
De website werk.nl is nog steeds onvoldoende goed werkbaar voor de nieuwe uitkeringsgerechtigden of om de wijzigingen tijdig verwerkt te krijgen.

Bezwaar maken op een onjuiste beslissing van het UWV

Is dan ook een must.

Zelf heeft het uwv geen advocaten voor beroepszaken zoals de voorlichter schtrijft. Ik hoop niet dat hij hier voorlichting in geeft. Uwv doet wel beroepszaken tegen de uitkeringsgerechtigden na bezwaar voor eigen toko dus.





Advertentie