of 62236 LinkedIn

VVD wil einde aan subsidies die integratie remmen

VVD wil geen activiteiten meer die de integratie van de samenleving in de weg staan. Aparte zwemlessen of cursussen voor mannen en vrouwen krijgen geen subsidie
5 reacties

De VVD wil een eind maken aan subsidies die meedoen aan de Nederlandse samenleving in de weg staan. Clubs die aparte zwemlessen voor mannen en vrouwen organiseren of gescheiden cursussen aanbieden, krijgen als het aan de liberalen ligt geen geld meer van de overheid.

Vrouwen
VVD-Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen zal dat deze week voorstellen tijdens de behandeling van de begroting van minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken), die ook over integratie gaat. Ze noemt als voorbeeld een asielzoekerscentrum met een computerlokaal voor vrouwen, terwijl dat juist de plek is waar nieuwkomers kunnen leren hoe Nederland in elkaar zit.

Handen schudden

Van haar mag er geen geld meer naar organisaties met activiteiten die indruisen tegen de verworvenheden van de democratische rechtsstaat. Ook voor mensen die weigeren handen te schudden met vrouwen of die homoseksuelen achterstellen is geen geld meer.

LOM

De VVD wil verder af van de subsidie van het Landelijk Overleg Minderheden (LOM), dat voor minderheden gesprekspartner is voor de overheid en advies geeft. Als de achterban van deze minderheden belang hecht aan het werk van het LOM kunnen ze daar zelf ook wat voor over hebben, denkt Van Nieuwenhuizen. Het LOM zal verder op de vrije markt zijn geld kunnen verdienen door het doen van onderzoek en het opzetten van projecten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerard Jan de Ruiter op
Jammer dat BB een persbericht klakkeloos overneemt. Het is maar de vraag of gescheiden cursussen de integratie belemmeren of stimuleren. Met name vrouwen die anders niet de deur uitkomen, komen dat nu wel. Het kan voor hen de eerste stap zijn naar integratie. De opinie van Cora van Nieuwenhuizen wordt op geen enkele wijze onderbouwt. Zou ze dat doen, zou ze mij kunnen overtuigen. Nu is het alleen maar kroegpraat!

De kreet dat er activitetien die indruisen tegen de democratische rechtsstaat niet gesubsidieerd mogen worden, is een wel erg loos. Daar hoort justitie op te treden. Niemand die het daar niet mee eens is.

Maar begrijp ik goed dat de VVD reformatorische scholen, die homoseksuelen achterstellen, gaat uitsluiten van subsidie? Dat is nieuws!!

Kortom redactie, hier had u heel wat kunnen doen.
Door Sjoerd op
Bij ons in de openbare bibliotheek hebben ze ook een abonnement op een Turkse krant. In hoeverre draagt dat bij aan de integratie?
Door Jan op
Het enige doel van de VVD is stemmers weg te snoepen bij de PVV.
Door Realist op
Goed voorstel van de VVD. Maar ik neem aan dat ze dan ook voorstellen om de wet subsidiëring politieke partijen aan te passen zodat 'tijdelijk vriendje' SGP ook geen subsidie meer gaat ontvangen. De SGP remt immers de integratie van vrouwen.
Door Freek op
Ah mooi, dus ook geen subsidie meer voor clubs die de weigerambtenaar nodeloos lang laten voortbestaan.