of 63946 LinkedIn

VVD-raadslid helpt minima aan flatscreen

5 reacties
Vorige maand wijdde het Groningse VVD-raadslid Joost van Keulen zijn weblog aan een minimaregeling van SP-wethouder Peter Verschuren, waarbij bijstandgerechtigden een korting van 450 euro konden krijgen op een flatscreen. Van Keulen vond dit een beetje te gek, maar het onbedoelde effect van zijn weblog is dat de aanvragen zijn vertwintigvoudigd.

Bijvangst
‘Dat is bijvangst en geen ongewenst bijvangst’, reageert Van Keulen. ‘De regeling is er, dus moeten mensen daar ook gebruik van maken. Als ik daaraan heb bijgedragen, dan ben ik daar buitengewoon tevreden over.’ De vertwintigvoudiging komt volgens Van Keulen niet zozeer door zijn column, maar door de landelijke media-aandacht. ‘Laat duidelijk zijn: we zijn tegen de regeling.’

Goedkoper
Van Keulen wijst op cijfers van de wethouder waaruit blijkt dat er voor zijn weblog 2300 euro was aangevraagd en drie maanden na het weblog 43.000 euro. Hij vindt niet dat hij de Groningse belastingbetaler nu met extra kosten opzadelt. ‘Dat geld waren we toch al kwijt.’ Wethouder Verschuren bedankte Van Keulen voor de aandacht voor de regeling. ‘Het zal wel cynisch bedoeld zijn. Hij probeert het niet-gebruiken van regelingen met campagnes tegen te gaan, maar feitelijk doe ik het beter dan hij en een stuk goedkoper.’

Ongelukkig
In zijn nieuwe weblog zegt Van Keulen dat Verschuren nu zelfs beter kan opstappen. ‘Ach, de verkiezingen komen eraan.’ Toch ziet hij Verschuren met de ziel onder de arm door de gangen van het stadhuis lopen. ‘Ik zit pas 2,5 jaar in de gemeenteraad, maar ik hoor dat hij hiervoor een heel behoorlijk raadslid was. Ik merk daar nu niets van.’ Verschuren maakt “bij vlagen een diep ongelukkige indruk”, schrijft Van Keulen.

 

Landelijk
Een maand geleden kondigde het VVD-raadslid aan het onderwerp bij de landelijke VVD-fractie aan te kaarten. ‘Dat is gebeurd. Stef Blok was met Verschuren in, ik meen, Netwerk. Groningen houdt zich in principe aan landelijke regels van het NIBUD, maar doet dat overdreven. Ik weet niet of de landelijke fractie er een stokje voor kan steklen. Dat hoeft van mij ook niet. Niet iedere gemeente biedt flatscreens aan. Ze kunnen hun eigen keuzes maken.’

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Martin (ZZP) op
@ Hilde, je snapt het niet. Die wethouder heeft waarschijnlijk een broer of neef met een winkel in flatscreens. In dezelfde gemeente natuurlijk. Kijk, zo werkt dat. De ene hand wast de andere. En niemand kan bewijzen dat de flatscreen van de wethouder zelf, HELEMAAL gratis is. Knipoog, knipoog.
Door Jos (Burger) op
Voor wethouder Verschuren moet het toch geen probleem zijn. Anders heft hij toch gewoon weer een armoedefonds op? Want dat is keerzijde van zijn zogenaamde sociale gezicht.
Door Hilde van Heusen - Smulders (Managementondersteuner Communicatie) op
Beste redactie,
Ik word wars van reacties als van @Willem en bij die andere nieuwsrubriek over tatoeages van Ik - Directeur. Deze reacties dragen totaal niets bij aan de discussie en zijn louter galopwekkend. Is het niet mogelijk dergelijke figuren te weren?
Dat als eerste.
V.w.b. het gestelde, wat bezielt een wethouder om mensen die toch al niet of nauwelijks van wat ze hebben kunnen rondkomen, op kosten te jagen door hen te paaien met een bijdrage om vervolgens iets aan te schaffen wat zij én niet kunnen betalen én vaak ook niet nodig hebben. Vaak is juist deze doelgroep te makkelijk te motiveren een dergelijke stap te maken. Een volksvertegenwoordiger als een wethouder dient het menselijk beeld voor ogen te houden en ook de realiteit. Deze wethouder heeft heel duidelijk beiden uit het oog verloren.
Veel wijsheid toegewenst!
Door @Willem op
Dan doe je het gigantisch fout. Vooral als je boven modaal inkomen zit. Wel een auto, huis gekocht, vakanties, enz.?
Door Willem (Arbeidsvoorwaarden) op
Ik ben maar een gewone loonslaaf met een iets boven modaal inkomen, waar ik 36 uur per week voor werk. Ik kan mij geen flatscreen permiteren en doe het nog met een tv die inmiddels 15 jaar oud is. Waar blijft de regeling die het mogelijk maakt dat wij, de grote middenmoot die belastingcenten betalen om dit soort uitspatting te kunnen uitvoeren, ook een flatscreen kan kopen?.