of 64621 LinkedIn

Voorlopige huurovereenkomst moskeeruimte Fawaz ingetrokken

De stichting van de imam had niet aangegeven dat het de bedoeling was om er een moskee te vestigen, aldus de woordvoerder van wethouder Marnix Norder.
1 reactie

De gemeente Den Haag heeft voorkomen dat imam Fawaz Jneid een gebedshuis zou openen in een oud schoolgebouw. De omstreden salafistische imam wilde vrijdag al een eerste gebedsdienst houden vanuit het pand aan de Beresteinlaan.

Moskee
De stichting van de imam, Qanitoen, had niet aangegeven dat het de bedoeling was om er een moskee te vestigen, aldus de woordvoerder van wethouder Marnix Norder (stadsontwikkeling en integratie) donderdag. De gemeente is eigenaar van het pand. ,,We stonden op het punt om het huurcontract te tekenen toen we erachter kwamen.''

Bestemmingsplan
De voorlopige huurovereenkomst is ingetrokken omdat een gebedsruimte niet past in het bestemmingsplan. ,,Woensdag heeft de stichting de sleutel weer teruggeven.''

Omstreden imam
De Syrisch-Libanese Fawaz Jneid werd vorig jaar als hoofdimam ontslagen door de salafistische As-Soennahmoskee. Hij zou onwettig huwelijken hebben gesloten en het moskeebestuur dwars hebben gezeten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jos Derckx (adm) op
de grote leugen: is lam
De meesten lopen er mee weg in naam van Allah.