of 64231 LinkedIn

Voorlopig geen Polenhotel in Flevoland

De rechter heeft voorlopig een streep gehaald door het plan om een hotel voor Poolse arbeidsmigranten te starten in het dorp Bant in Flevoland.
1 reactie

Er komt voorlopig geen zogenoemd Polenhotel in het dorp Bant in Flevoland. De bestuursrechter heeft maandagmorgen besloten dat de gemeente Noordoostpolder 6 weken de tijd krijgt om te onderzoeken of een hotel voor arbeidsmigranten wel binnen het bestemmingsplan past.

Aantasting leefbaarheid
Ruim 40 omwonenden van het beoogde hotel stapten naar de rechter, omdat ze bang zijn voor aantasting van de leefbaarheid in het kleine dorp. Steeds vaker huren uitzendbureaus voor arbeidsmigranten leegstaande gebouwen in een landelijke omgeving om daar voornamelijk Oost-Europese seizoenswerkers te huisvesten.

Eerder dit jaar kwamen inwoners van Leek (Groningen), Boskoop (Zuid-Holland) en Etten-Leurt (Brabant) al in opstand.

Doorverhuurd aan uitzendbureau
De eigenaar van 't Polderhuis in Bant kreeg toestemming van de gemeente om een hotel te vestigen. Pas tijdens de rechtszaak vorige week bleek dat hij het gebouw had doorverhuurd aan een uitzendbureau voor arbeidsmigranten, die er seizoenswerkers in wil huisvesten, zoals de omwonenden al vreesden.

Concreeet gebruik
De rechter vindt dat Noordoostpolder ,,het beoogde concrete gebruik van het gebouw'' alsnog in de besluitvorming moet betrekken. De gemeente liet vorige week al weten dat er zeker geen toestemming voor een Polenhotel komt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Monique op
De getoonde kentekenplaat is van een portugese auto en niet van een poolse (PL)