Advertentie
sociaal / Nieuws

Voor Banenplan regio Amsterdam 14 miljoen beschikbaar

Voor een banenplan voor de regio Amsterdam komt 14 miljoen euro beschikbaar. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) betaalt daarvan 7 miljoen. In totaal heeft Asscher 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de banenplannen.

26 januari 2015

Voor een banenplan voor de regio Amsterdam komt 14 miljoen euro beschikbaar. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) betaalt daarvan 7 miljoen. De rest komt van werkgevers en vakbonden in de regio. Het geld is vooral bestemd om ervoor te zorgen dat mbo'ers, zzp’ers en ict’ers worden geschoold, zodat ze een grotere kans op werk maken in sectoren waar een tekort aan personeel is. Asscher heeft dat maandag bekendgemaakt tijdens een werkbezoek aan IBM Amsterdam.

Werkervaring
Bij de maatregelen gaat het onder meer om korte stages voor 1000 jongeren om werkervaring op te doen bij bedrijven. Verder worden 1400 leerlingen op mbo- of vmbo-niveau op de werkvloer door technische bedrijven getraind om hun beroepsvaardigheden te verbeteren. Ook krijgen 180 werkloze hoger opgeleiden omscholing naar een ict-beroep.

600 miljoen beschikbaar
In totaal heeft Asscher 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de banenplannen. Werkgevers en werknemers moeten tenminste hetzelfde bedrag bijleggen. Tot nu toe hebben meer dan honderd sectoren een aanvraag ingediend. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie