of 59250 LinkedIn

Voedselbank profiteert van conflict

De gemeente Amstelveen en de accountant kwamen er niet uit of een rekening nou we of niet terecht was. Een galante oplossing werd bedacht.

De voedselbank in Amstelveen is de lachende derde in een conflict waar het zelf geen deel van uitmaakte. De twee kemphanen in het verhaal zijn de gemeente Amstelveen en accountantskantoor PWC.

Meerwerk
Voor de zomer kreeg Amstelveen een rekening van het accountantskantoor van 15 duizend euro voor geleverd meerwerk op de controle van de jaarrekening van 2014. Maar het college van burgemeester en wethouders wilde de rekening niet betalen. De account had eerder en scherper moeten toezien op het inkoopproces, vond Amstelveen. In verschillende gesprekken kwamen de twee er niet uit of de rekening nou terecht of onterecht was uitgeschreven. Maar een langslepende zaak wilden beiden er ook niet van maken. In de woorden van de gemeente: ‘Na een aantal constructieve overleggen tussen beide partijen werd aangegeven niet te willen "blijven hangen" in het verhaal rond de Europese Aanbestedingen en de daarmee samenhangende rekening voor meerwerk.’


Positieve kanten
En dus werd een charmante oplossing bedacht. De 15 duizend euro die de gemeente aan PWC had moeten betalen, werd overhandigd aan de plaatselijke voedselbank. Wethouder Herbert Raat (VVD, financiën): `We kijken graag vooruit en benadrukken liever de positieve kanten van onze werkrelatie. Coördinator Grea Twint levert al jaren ontzettend goed werk en op deze manier komt het bij Amstelveners terecht die het echt nodig hebben'. 


Verbetertraject
De voedselbank in Amstelveen bestaat sinds 2009 en ondersteunt zo’n 90 huishoudens uit de gemeente. Om te voorkomen dat er in de toekomst weer meerwerk voor de accountant komt, gaat Amstelveen een verbetertraject starten dat ertoe moet leiden dat de inkoop en aanbestedingen van de gemeente rechtmatig en doelmatig zijn. De accountants van PWC gaan dit verbetertraject begeleiden.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Vrinds (voorm. gem.secretaris) op
Complimenten aan beide partijen!
Door Griffier (Griffier) op
Benieuwd of de accountant deze uitgave rechtmatig vindt. €15.000 betaald aan voedselbank zonder factuur....