Advertentie
sociaal / Nieuws

Vluchtelingen in tent willen naar binnen

De asielzoekers die al weken kamperen in Osdorp hebben bij burgemeester van der Laan een verzoek ingediend om ergens binnen hun protest voort te zetten.

05 november 2012

De groep vluchtelingen die eind september in een tentenkamp in de Amsterdamse wijk Osdorp is neergestreken, wil naar binnen. Ze hebben hiertoe maandagochtend een voorstel ingediend bij burgemeester Eberhard van der Laan, liet de Stichting Vluchtelingen van de Straat weten.

'Huis van hoop' 
De stichting wordt opgericht om de, met name Afrikaanse, asielzoekers bij te staan en te helpen bij het zoeken naar een geschikt gebouw. In een brief aan de burgemeester schrijven de vluchtelingen dat ze graag samen willen blijven en hun demonstratie willen voortzetten in een pand onder beheer van de stichting. In het gebouw, dat de naam Huis van Hoop krijgt, moeten activiteiten plaatsvinden en moet er tegelijkertijd noodopvang in de koude wintermaanden komen.
 

Kamp is te vol

Volgens de asielzoekers heeft Van der Laan laten weten dat het kamp te vol zou zijn. De burgemeester stelde eerder dat de vluchtelingen op de Notweg mochten blijven, maar dat het tentenkamp niet verder mocht groeien.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

rien34 / nvt
Dit moet afgelopen zijn, eisen, willen niet, nemen geen genoegen met, weigeren. De top van de tolerantie is bereikt nee overschreden.
Ambtenaar / Beleidsambtenaar
Rien34 heeft helemaal gelijk. Dit gaat helemaal nergens meer over. Er zijn geschikte gebouwen waar ze worden opgevangen. Als dat niet met de hele groep tegelijk kan, dan is dat maar zo. Dit soort acties beginnen is rondweg ondankbaar en onbeschoft.
Advertentie