of 63606 LinkedIn

Van der Laan voorzitter Actieplan aanpak kindermishandeling

Het kabinet besloot recentelijk tot deze 'taskforce', die er onder meer op moet toezien dat het Actieplan aanpak kindermishandeling wordt uitgevoerd. Dit plan omvat vele maatregelen voor verbetering van de preventie, signalering en bestrijding van kindermishandeling. Die beslaan diverse terreinen. Daarom is een centrale regie nodig. Burgemeester Eberhard van der Laan wordt de voorzitter van de werkgroep
2 reacties

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wordt voorzitter van de werkgroep tegen kindermishandeling en seksueel misbruik. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid) dinsdag bekendgemaakt tijdens de behandeling door de Tweede Kamer van de uitkomsten van het onderzoek door de commissie-Deetman naar het seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk.

Actieplan

Het kabinet besloot recentelijk tot deze 'taskforce', die er onder meer op moet toezien dat het Actieplan aanpak kindermishandeling wordt uitgevoerd. Dit plan omvat vele maatregelen voor verbetering van de preventie, signalering en bestrijding van kindermishandeling. Die beslaan diverse terreinen. Daarom is een centrale regie nodig. Ook moet er worden 'aangejaagd'. Verder moet de taskforce het probleem hoog op de bestuurlijke agenda houden en nieuwe initiatieven tegen kindermishandeling en kindermisbruik stimuleren.

Amsterdamse zedenzaak
Burgemeester Van der Laan deed al veel ervaring op bij de aanpak van de 'Amsterdamse zedenzaak', in samenwerking met de commissie-Gunning.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door karin olde weghuis (free lance psychotherapeute) op
nou,dan mag deze meneer van der laan gelijk naar bjznh/wsg en rvdk stappen,want daar zit het gros van de seksueel kindermisbruikers.