of 64621 LinkedIn

Utrecht stuurt 22 daklozen Oost-Europa terug

Het begeleiden van de daklozen is deel van een pilotproject van de gemeente. Dat is per 1 april begonnen en sindsdien zijn er 22 buitenlanders teruggestuurd.
Reageer

De gemeente Utrecht heeft de afgelopen maanden zo'n 22 daklozen van Oost-Europese afkomst begeleid naar landen als Polen, Slowakije en Bulgarije. Dat meldde een woordvoerder van de Poolse hulporganisatie Barka maandag, die de daklozen namens de gemeente begeleidt naar het eigen land.

Tentenkamp

Het begeleiden van de daklozen is deel van een pilotproject van de gemeente. Dat is per 1 april begonnen nadat eind vorig jaar Oost-Europese en andere daklozen zonder papieren in het nieuws waren gekomen toen ze onder schrijnende omstandigheden in tentenkampjes in de buitenlucht in en rond Utrecht kampeerden.

Terug bij familie

Volgens de Barka-woordvoerder zijn er momenteel nog ongeveer 25 Oost-Europese daklozen zonder papieren in Utrecht. Die zorgen voor een druk op de noodopvang in de stad. De meeste teruggestuurde daklozen zijn weer bij de eigen families terechtgekomen, aldus de woordvoerder. Anderen zijn in verslavingsklinieken geplaatst. Zo'n 80 procent van de Oost-Europese daklozen in Utrecht kampt met een alcoholprobleem.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.