Advertentie
sociaal / Nieuws

Utrecht sluit opnieuw seksboten om mensenhandel

De gemeente Utrecht heeft opnieuw seksboten aan het Utrechtse Zandpad gesloten vanwege mensenhandel.

29 april 2013

Utrecht sluit deze week opnieuw zes seksboten langs het Zandpad. De twee exploitanten van de zes boten, waarop in totaal 36 vrouwen werken, hebben te horen gekregen dat hun schuiten donderdag op slot gaan. Op de boten zijn 18 werkruimtes voor prostituees, aldus de gemeente.

Mensenhandel
Eerder deze maand trok de gemeente al de vergunningen van twee andere exploitanten van seksboten aan het Zandpad in. Daardoor verdwenen toen 24 werkplekken van in totaal 48 vrouwen. Volgens de gemeente is er sprake van mensenhandel, gebrek aan toezicht en verstoring van de openbare orde. Begin deze maand waren er 144 werkplekken voor prostituees aan het Zandpad.

Spoorloos verdwenen
Nadat de eerste boten gesloten waren, zijn volgens de hulpverlening zes vrouwen spoorloos verdwenen. Ditmaal hebben de vrouwen die op de boten werken een brief in verschillende talen gekregen, waarin de sluiting is aangekondigd en waarin staat waar zij als mogelijk slachtoffer van mensenhandel hulp kunnen krijgen.

Als de zes boten donderdag dicht zijn, is volgens de gemeente 30 procent van de werkruimtes aan het Zandpad dicht.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bert / geen
Het zou je eigen inkomen moeten zijn, hoe kan de gemeente Utrecht zo kortzichtig zijn om zoveel mensen hun inkomen te ontnemen? En zelfs een voorlopige voorziening af te wijzen Schande!
Norman Waalre
Nieuwe oplossingen voor seksuele slavernij

Ik heb nieuwe maatregelen bedacht tegen gedwongen prostitutie. Die maatregelen zijn opzienbarend en praktisch toepasbaar.



Lees mijn uitgebreide en duidelijke voorstellen op dit gebied. Je vindt ze onder het artikel via deze weblink:



https://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/ …
Zart
Prostitutie moet verboden worden in Nederland.
Het zou je eigen dochter moeten zijn.
Advertentie