Advertentie
sociaal / Nieuws

Utrecht op wereldkaart met Giro-schilderij

Een tijdelijk stuk asfalt van twintig bij dertig meter moet als de Giro d’ Italia door Utrecht komt de aandacht van de camera’s in helikopters trekken. Heel Europa moet dan een door de gemeente Utrecht ondersteund kunstwerk van kunstenaar Leon Keer zien dat naast snelweg A2 komt te liggen.

07 mei 2010
Gemeentelijk wegen
‘In Leidsche Rijn vlakbij de A2 hebben we een apart stukje asfalt aangelegd op de plek waar we ook gemeentelijke wegen aan het aanleggen zijn. Dit stuk asfalt wordt later weer weggehaald’, zegt José van Gurp van de gemeente Utrecht: ‘Het is gemaakt van restanten asfalt die overbleven na de aanleg van wegen daar, dus er is geen extra aan- en afvoer van materiaal voor nodig.’

3000 euro
Het stuk asfalt kostte de gemeente naar schatting twee á drieduizend euro zodat de kunstenaar een oppervlak van twintig bij dertig meter kan gebruiken voor een ‘streetpainting’. De voorstelling is door de enorme afmeting alleen goed te zien vanuit de lucht. Streetpainting is uit Italië afkomstig en de kunstwerken zijn net als het stoepkrijt van kinderen niet bedoeld om lang te blijven liggen.

Ondergrond
‘Met het restasfalt is het dunste mogelijke asfalt aangelegd. De ondergrond waar het op komt lag er ook al vlak bij vanwege de werkzaamheden daar dus het was heel makkelijk uit te voeren en kostte maar twee á drieduizend euro. En dan hebben we wel een groot en goedkoop oppervlak voor een mooi kunstwerk tijdens de Giro’, aldus Van Gurp.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie