of 65101 LinkedIn

Utrecht gaat door met huidige bed-bad-brood

De gemeente Utrecht blijft illegalen op haar eigen manier opvangen. Ze weigert mee te werken aan de sobere plannen van het kabinet.
6 reacties

De gemeente Utrecht blijft illegalen op haar eigen manier opvangen. Ze weigert mee te werken aan de sobere plannen van het kabinet. Die vormen 'geen sluitende aanpak' en zijn daarom 'niet uitvoerbaar', laat de gemeente woensdagavond weten.

Niet humaan
Utrecht concludeert: 'Wij zetten ons huidige beleid voort.' 
Utrecht biedt uitgeprocedeerde vreemdelingen bed, bad en brood, net als veel andere gemeenten in Nederland. Die opvang is veel royaler dan het kabinet nog wil toelaten in de vijf grote steden en Ter Apel. 'Wij vinden het niet humaan (uitgeprocedeerde) asielzoekers 'op straat te zetten', nog los van eventuele risico’s op het terrein van openbare orde en veiligheid', aldus de Domstad.

Spreiding ontbreekt
Het kabinet wil alleen nog een korte opvang voor mensen die meewerken aan een terugkeer naar hun land van herkomst. Volgens Utrecht zullen er altijd mensen zijn die niet terug kunnen of terug willen. De plannen van het kabinet zullen er niet voor zorgen dat meer mensen weggaan, meent Utrecht. Bovendien is het niet genoeg om de illegalen op te vangen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Ter Apel; 'het ontbreekt aan regionale spreiding, vooral in de noordelijke en oostelijke provincies', vindt Utrecht.

Kritiek
Eerder hadden andere gemeenten en hulporganisaties ook kritiek op de kabinetsplannen. Steden als Arnhem, Groningen en Deventer gaan ook door met hun opvang. Ze vrezen overlast als ze stoppen met de regeling. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door PieterPaul op
Deze mensen hebben een compleet juridisch proces met bezwaar en beroep doorlopen. De rechter heeft hun zaak meermaals gewogen en beslist dat ze niet kunnen blijven. Ik wil het niet eens hebben over de miljoenen die dit aan gerechtelijke kosten met zich meebrengt. Als je uitgeprocedeerde asielzoekers maar blijft opvangen kun je ook niet zo goed de toelatingsprocedure afschaffen, die heeft dan ook geen zin meer. Waar zijn we in dit land mee bezig?
De zorg wordt afgebroken, de pensioenen gekort, we moeten langer werken, gisteren was in het nieuws dat kinderen van bijstandsgezinnen s winters met zomerkleren naar school komen omdat ze niets anders hebben en zonder ontbijt van huis weggaan. Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd. Laten degenen die daarover anders denken dan ook maar de kosten voor opvang betalen.
Door Ellen op
Ik zou nog wel even willen wijzen op het feit dat de meeste Nederlandse gemeenten in geldnood zitten omdat ze zo graag ondernemertje met grond wilden spelen en daar niet goed in bleken.
Verbazingwekkend hoe makkelijk mensen zich voor het karretje van de PVV laten spannen en de gekleurde medemens overal de schuld van willen geven.
Hallo: die asielzoekers zaten niet in het stadsbestuur toen dat zich in de financiële problemen manouvreerde! Het is dan ook niet hun schuld dat nu alle voorzieningen op de schop gaan. Zij hebben de banken niet in de problemen gebracht, die gered moesten worden met vele miljarden waardoor de overheid nu nog steeds stoer bezuinigt.
Degenen die al deze financiele ellende veroorzaakt hebben, zouden van mij wel een tijdje met BBB opgesloten mogen worden. Maar gelukkig voor hen zijn ze merendeels blank en "ons volk" en erg rijk bovendien, dus fat chance.
Door Ellen op
Lijkt me juist wel goed dat de gemeente een beetje pragmatisch te werk gaat. Iedereen die overlast veroorzaakt haal je van de straat, en omdat we in Nederland nog wat vaag christelijk zijn geven we zulke lui een fatsoenlijk onderdak en wat te vreten.
Alsof het er leuker op wordt om steeds over creperende zwervers heen te moeten stappen.
Hoewel, het lijkt wel of veel mensen toch geen gevoel meer voor de medemens hebben, dus die maakt het waarschijnlijk niet eens uit.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Gemeenten hebben te weinig geld (over) voor beschermd wonen (wonen voor mensen met psycho-sociale problemen) maar kennelijk wel voor de opvang van mensen die de kluit willens en wetens belazerd hebben.
Door Atrecht op
je moet de melk zuur maken anders gaan er steeds meer uitgeprocedeerde gelukzoekers aan de gratisgeld-tiet lurken, het loopt nu al de spuigaten uit.

nb betaalt het gemeentebestuur van Utrecht dit uit eigen zak?
nee zeker..
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Dit krijg je vroeg of laat met zo'n onmogelijke coalitie van 2 uitersten van PvdA en VVD. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de PVV weer klimt in de peilingen. Daar hoeft de PVV niets voor te doen.