Advertentie
sociaal / Nieuws

Troonrede: 40 miljoen voor decentralisatie zorg

Het kabinet trekt nog eens 40 miljoen extra uit voor de decentralisatie van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Dat blijkt uit de troonrede. Koning Willem Alexander zei daarin dat er 400 miljoen beschikbaar is voor de decentralisatie van taken. In april was nog sprake van 360 miljoen.

16 september 2014

360 miljoen

Het kabinet bezuinigt fors op de langdurige zorg. Aanvankelijk was de bezuinigingsopgave 1,5 miljard euro. Dit voorjaar werd al bekend dat het kabinet, na onderhandelingen met ‘constructieve oppositiepartijen’ D66, CU en SGP, die opgave naar beneden bijstelt. Er kwam 360 miljoen extra voor de Wmo, met name voor de dagbesteding. Het bedrag is nu dus opgetrokken tot 400 miljoen euro.

Daadkracht 

Uit de troonrede blijkt dat de Koning vertrouwen in de operatie die vele taken op het gebied van jeugdzorg, wmo en werk bij gemeenten legt. ‘De energie en daadkracht waarmee aan deze grote veranderingen wordt gewerkt, verdienen waardering en boezemen vertrouwen in.’

Lees hier de tekst van de Troonrede. 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hannes Haganum / kritisch lezer
Als shit dereguleert, dan krijg je dus ook gedereguleerde shit. Er zullen in ieder geval veel hulpbehoevende tussen de wal en het schip belanden en alleen wie straks het hardste schreeuwt in de media, krijgt toch zijn zin.
Advertentie