Advertentie
sociaal / Nieuws

Toch geen selectie op Edese basisschool

De inspectie van het Onderwijs heeft laten weten dat openbare Basisschool de Zuiderpoort in Ede geen plannen meer heeft om selectief allochtonen toe te laten.

10 oktober 2011

Openbare Basisschool de Zuiderpoort in Ede heeft geen plannen meer om selectief allochtonen toe te laten op de school. Dat heeft een woordvoerder van de Inspectie van het Onderwijs maandag gezegd naar aanleiding van een inspectiebezoek aan de school. ,,Er is dus op dit moment geen rol weggelegd voor de inspectie in deze zaak'', aldus de woordvoerder.

Afspiegeling
Vorige maand ontstond commotie rond de plannen van de school om na 2013 nog maar mondjesmaat allochtonen toe te laten. De Zuiderpoort is nu een overwegend gekleurde school. Volgens de school is dat geen goede afspiegeling van de wijk, een goede verhouding zou één allochtone leerling op elke vier autochtone kinderen zijn.


Bestuur opgestapt
Volgens de inspectie stond het bezoek van maandag overigens los van de commotie. ,,De school is sinds kort geen zwakke school meer. Met dit soort scholen houden we wat nauwer contact. Het ging om een voortgangsgesprek.'' Ook maandag werd bekend dat het voltallige bestuur van de scholenstichting waaronder de Zuiderpoort valt, opstapt vanwege de ophef die ontstond over het allochtonenplan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie