of 59345 LinkedIn

Tilburg subsidieert 'dubieuze' voorlichtingsclub

De SP in Tilburg wil opheldering over een door de gemeente gesubsidieerde organisatie die jongeren seksuele voorlichting geeft. ‘Gezonde Liefde’ is gelieerd aan het Amerikaanse christenfundamentalistische Free Teens.
7 reacties
De SP in Tilburg wil opheldering over een door de gemeente gesubsidieerde organisatie die jongeren seksuele voorlichting geeft. ‘Gezonde Liefde’ is gelieerd aan het Amerikaanse christenfundamentalistische Free Teens.

Moonsekte
Die organisatie zou, volgens SP-fractievoorzitter en Statenlid Veerle Slegers, op haar beurt weer onder invloed zou staan van de extremistische Moonsekte, berucht om haar antisemitisme en openlijke homohaat. Harde bewijzen heeft Slegers niet voor de aantijging: ze schermt met bronnen van onduidelijke buitenlandse websites en ongefundeerde beweringen op het Pim Fortuyn forum. Het SP-raadslid gebruikt de beschuldiging echter vooral om aandacht te vragen voor iets wat wel duidelijk is: het ultraconservatieve karakter van de organisatie.

 

Onthouding
Want Free Teens, dat met gemeentelijke subsidie is ingehuurd door het jongerenloket Blink, is inderdaad een opmerkelijke organisatie. Op haar website noemt zij zichzelf een 'niet religieuze, educatieve organisatie' die seksuele onthouding propageert onder de noemer van ‘karakteronderwijs’. Op de website van Gezonde Liefde zet de organisatie de voordelen van het ‘vrij veilig’ onderwijs tegenover die van de ‘wachten met seks’ voorlichting. Volgens de organisatie bieden condooms slechts ‘beperkte bescherming’ tegen soa’s. De ‘hoogst aanbevolen standaard’ noemt Gezonde Liefde het wachten met seks tot het huwelijk.

 

Voortbestaan
‘Je kunt niet anders dan tot de conclusie komen dat dit gestoeld is op religieuze beginselen waar wij ons tijdens de seksuele revolutie al van hebben losgemaakt’, aldus Slegers. In een brochure die haar fractiegenoten na een informatieavond meekregen, werd verder nog gerept van seks die ‘gericht moest zijn op het voortbestaan van de mensheid en de voortplanting.’ Slegers: ‘Tilburg is een koploper op het gebied van homo-emancipatie, vorige jaar hebben we daar nog een convenant over getekend met minister Plasterk. Dan moet je wel iets beter uit je ogen kijken met het verstrekken van subsidies.’

 

Laster
De website Re:Public legde de beschuldigingen van de SP voor aan Marian Hofslot, oprichtster van de Nederlandse Free Teens-afdeling. Deze doet ze af als ‘laster’. Zij zegt wel eens benaderd te zijn door Moon, net als door andere christelijke organisaties. 'Maar ik wijs ze allemaal af. Ik kan de briefwisseling daarover zo op tafel leggen', aldus Hofslot op de website.

 

Gemeente reageert niet
Het laatste woord is aan de gemeente Tilburg. Woordvoerder Theun van den Boer wil niets kwijt over banden met Free Teens, laat staan met de Moonsekte. Hij laat weten de beschuldigingen serieus te willen onderzoeken voordat hij met een antwoord komt. Dat kan nog een paar weken duren.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Reetje Kool (reaguurder) op
Nog meer helegaar geen banden!

http://home.hccnet.nl/r.van.hofslot/NwsOkt20.html
Door Mac (Student) op
Het moet verdomme niet gekker worden! Anno 2009 worden die middeleeuwers gewoon met overheidsmiddelen betaald om de jeugd te vergiftigen met dit soort bagger. Die lui beweren dat condooms maar 50% veilig zijn en dat je een geslachtziekte oploopt via de huid. Scheiding tussen kerk en staat, basta!
Door Zon Myung Maan op
Helemaal geen banden, en vooral geen persoonlijke betrokkenheid...

http://www.tparents.org/Moon-Talks/SunMyungMoon00/UM000215a.htm (helemaal bovenaan)

http://www.tparents.org/Library/Unification/Books/Sudo-120/0-Toc.htm (helemaal onderaan)

http://www.tparents.org/UNews/PDF/Unws9908.pdf (pagina 14)

http://www.tparents.org/Library/Unification/Talks/Hofslot/Hofslot-Witnessing.htmDoor Rete Kool (reaguurder) op
Nog meer geen banden!

http://www.unification.net/stories/hofslot19990701.html

http://www.google.com/search?q=Unification+Hofslot

Ben je gek... gewoon gezonde seksjuwele voorlieging.

Groetjes vanaf retecool.com :p
Door Zomaar op
http://www.tparents.org/Library/Unification/Talks/Hofslot/0-Toc.htm

http://whois.domaintools.com/gezondeliefde.nl

Geen banden toch?
Door Jani Jansen (Adviseur) op
Richard Panzer was, volgens eigen zeggen, in de jaren 80 directeur van de Unification Church in Rhode Island. Dit is de kerk van Rev. Sun Myung Moon. Hij zegt nu slechts lid te zijn, en zijn persoonlijke religieuze voorkeuren niet mee te laten spelen in zijn werk. Lijkt me onwaarschijnlijk. Hij is slim genoeg (afgestudeerd aan Harvard) om mensen een rad voor ogen te draaien en daarbij geen steken te laten vallen.
Door A. van den Heuvel (Zelfst. adviseur) op
Dit is een direct effect van het feit dat gemeenten verplicht zijn alles aan te besteden. In plaats van een kritische blik naar de organisatie die gevoelige jeugdwerktaken op zich wil nemen, wordt veelal gekeken naar de goedkoopste aanbieder, als die maar enigszins hard kan maken aan de aanbestedingseisen te voldoen. Op die manier wordt wel de deur wijd opengezet voor allerlei groeperingen die andere belangen hebben dan gemeenten voor ogen staan. In Amsterdam wordt het jeugdwerk in bepaalde stadsdelen door Youth for Christ uitgevoerd, in Tilburg is deze groepering nu dus bezig. Ook moskeeën schrijven zich in op aanbestedingen. De scheiding tussen kerk en staat wordt momenteel met name op gemeentelijk niveau hard ondergraven.