of 59250 LinkedIn

Thuiszorgorganisatie moet loonsverlaging terugdraaien

De Gelderse thuiszorgorganisatie Vérian moet de doorgevoerde loonsverlaging van de medewerkers onmiddellijk terugdraaien. Dat oordeelde de rechter donderdag.
Reageer

De Gelderse thuiszorgorganisatie Vérian moet de doorgevoerde loonsverlaging van de medewerkers onmiddellijk terugdraaien. Dat oordeelde de rechter donderdag.

In strijd met cao
Volgens de rechter is er onvoldoende onderbouwing van de eenzijdig opgelegde herindelingen van functies en loonsverlagingen. Ook is de maatregel in strijd met de cao van het personeel. 
FNV spande eerder deze maand een kort geding aan tegen Vérian over de kwestie. De loonsverlaging treft zo'n zeshonderd thuiszorgmedewerkers. 

20 tot 30 procent
De Gelderse thuiszorgorganisatie Vérian moet de doorgevoerde loonsverlaging van de medewerkers onmiddellijk terugdraaien. Dat oordeelde de rechter donderdag.olgens FNV gaat het om salarisverlagingen van 20 tot 30 procent. Het salaris van het personeel werd met ingang van maart verlaagd. Daardoor gingen zij er honderden euro’s per maand op achteruit. 
'De medewerkers van Vérian hebben maandenlang actie gevoerd en in spanning gezeten. De uitspraak van de rechter heeft ook consequenties voor andere thuiszorgorganisaties zoals TSN, die eenzijdig de lonen verlagen', zegt FNV-onderhandelaar Marian Beldsnijder. TSN verlaagt de lonen volgens de bond met zo’n 30 procent.

Vervolgstappen
Vérian wilde donderdag geen commentaar geven. 'We gaan de inhoud van de uitspraak bestuderen en beraden ons op vervolgstappen', aldus een woordvoerster. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.