Advertentie
sociaal / Nieuws

Teveel achterstandsgeld voor basisscholen

Steekproeven van de Inspectie van het Onderwijs tonen aan dat er dit schooljaar zo'n 50 miljoen euro te veel is uitgekeerd. Basisscholen kunnen extra geld krijgen voor kinderen met achterstanden door de gegevens over het opleidingsniveau van ouders aan te leveren.

18 april 2012

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) gaat onderzoeken hoe het kan dat basisscholen te veel geld hebben gevraagd voor leerlingen met laag opgeleide ouders.

Inspectie

Dinsdag bleek dat steekproeven van de Inspectie van het Onderwijs aantonen dat er dit schooljaar zo'n 50 miljoen euro te veel is uitgekeerd. Basisscholen kunnen extra geld krijgen voor kinderen met achterstanden door de gegevens over het opleidingsniveau van ouders aan te leveren.

Onderzoek
Van Bijsterveldt wil met het onderzoek voor elkaar krijgen dat het geld voor achterstandsleerlingen terechtkomt bij kinderen die ervoor in aanmerking komen. Het geld dient volgens Van Bijsterveldt rechtmatig verkregen te worden. Ze stuurt daarover binnenkort een brief aan de Tweede Kamer, zo bevestigde haar woordvoerster woensdag berichtgeving in Trouw.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie