of 61819 LinkedIn

Tekorten jeugd Groningse gemeenten 40 miljoen

De gemeente Groningen besteedt dit jaar naar verwachting 14 miljoen euro meer aan jeugdzorg dan aanvankelijk was begroot. De kosten zijn dit jaar met alweer 9 miljoen euro gestegen.

De gemeente Groningen besteedt dit jaar naar verwachting 14 miljoen euro meer aan jeugdzorg dan aanvankelijk was begroot. De kosten zijn dit jaar met alweer 9 miljoen euro gestegen.

15.300 jongeren in één of meerdere vormen jeugdzorg

Alle Groningse gemeenten samen zouden een tekort op het jeugdzorgbudget hebben van maar liefst 40 miljoen euro. De kostenstijging worden onder meer veroorzaakt doordat steeds meer jongeren in de noordelijke provincie gebruik maken van een vorm van jeugdzorg. Momenteel krijgen 15.300 jongeren in de provincie Groningen één of meerdere vormen van jeugdzorg. Groningse gemeenten onderzoeken momenteel of de kostenstijgingen geremd kunnen worden door te gaan werken met een budgetplafond voor zorgaanbieders, zoals recentelijk ook door het college van Assen werd voorgesteld.

 

Ook tegenvallers Wmo en gemeentefonds

Bij de gemeente Groningen is het jeugdbudget niet de enige financiële zorgenkind. De verwachte kostenoverschrijding voor de Wmo-zorg bedraagt 4 miljoen euro. Ook verwacht het stadsbestuur tegenvallers die voortkomen uit minder inkomsten uit het gemeentefonds en kostenoverschrijdingen bij bouwprojecten.

 

Bron: Dagblad van het Noorden

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Jeugdzorg is in de 1e en laatste plaats een taak voor de ouders zèlf en niet de belastingbetaler. Wellicht is het een idee om de kinderbijslag bij meer dan 2 kinderen gewoon te staken zodat er dan wat meer zelfkennis ontstaat bij de ouders waar ze mee bezig zijn.