Advertentie
sociaal / Nieuws

Tegengeluid Nashville-verklaring: nu ook Zeeland-verklaring

In een gezamenlijke mededeling van de betreffende statenfracties van Zeeland licht fractievoorzitter van de PvdA, Anita Pijpelink, het initiatief toe. ‘Wij streven naar de totale verwerping van discriminatie van bepaalde bevolkingsgroepen. Daarom moet de Nashville-verklaring - wat ons betreft - tot het verleden behoren, want wij willen een toekomst waarin iedereen een volwaardige plaats heeft op deze wereld. Iedereen is gelijk en moet de vrijheid hebben zichzelf te kunnen zijn.’

08 januari 2019
regenboogvlag.jpg

De Statenfracties van de PvdA, GroenLinks, D66, 50PLUS en SP komen met een Zeeland-verklaring. De politieke partijen roepen inwoners van Zeeland en Nederland op zich aan te sluiten en zich uit te spreken tegen de Nashville-verklaring, ‘die zich sterk afzet tegen de LHBTI-gemeenschap’.

Verwerping discriminatie
In een gezamenlijke mededeling van de partijen licht fractievoorzitter van de PvdA, Anita Pijpelink, het initiatief toe. ‘Wij streven naar de totale verwerping van discriminatie van bepaalde bevolkingsgroepen. Daarom moet de Nashville-verklaring - wat ons betreft - tot het verleden behoren, want wij willen een toekomst waarin iedereen een volwaardige plaats heeft op deze wereld. Iedereen is gelijk en moet de vrijheid hebben zichzelf te kunnen zijn.’ (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

pieter / wegkijker
De Nashville verklaring krijgt wel erg veel aandacht.

Ik denk dat menig religie dergelijke opvattingen heeft.

Rai van Alphen
Het lijkt er op of niets meer kan gebeuren zonder dat het tegenreacties oproept en men de neiging krijgt om van het ene extremisme naar het andere te gaan. Een ieder staat het vrij om zijn voorkeuren te hebben in levensstijl, geloof of ongeloof. Waar komt het vandaan dat de rechten van de een vergezeld moeten gaan met beperkingen voor de ander? Je hoeft het niet met iedereen eens te zijn, maar gun een ieder zijn plekje op deze aardkloot, zolang men zich aan de afgesproken leefregels (wetten) houdt.
Bernard
Die Nashville verklaring lijkt me uit de VS overgewaaide onzin en de reactie erop eigenlijk ook. Hoe de SGP over een en ander denkt is ook zonder verklaring al duidelijk. Ik ben het niet met de SGP eens maar zolang niet wordt opgeroepen tot geweld valt het wel onder vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Om alles onder 'hatespeech'te brengen en strafrechtelijk te vervolgen ben ik het ook niet eens. Maar inderdaad; dit bevordert de homo emancipatie niet en voornamelijk niet voor de homo's in orthodoxe christelijke kring. Die ene predikant die zelfs een vergelijking met de nazitijd maakte , maakte het daarmee wel erg bar en boos en smakeloos. Maar het eind van het liedje is wel dat de SGP zo'n kleine groep vertegenwoordigd en dat het overigens vrij brave burgers zijn waarvan men weinig last heeft dat enige vorm van schouder ophalen eigenlijk de beste reactie is.Eenmaal verworven echten zoals het recht van iedereen om met elkaar te trouwen kun je immers toch nooit meer terugdringen
eric / ambtenaar
"Iedereen is gelijk en moet de vrijheid hebben zichzelf te kunnen zijn", zo'n uitspraak stelt me gerust, maar Anita dat vraagt ook enige verdraagzaamheid......
H. Wiersma / gepens.
Door de ondertekening van de Nashville-verklaring wordt weer eens zo helder als glas wat de stellingname is van de Salafistisch Gereformeerde Partij (SGP). Weer een partij minder bij de komende verkiezingen!
Fritz
Als Salafisme een 'fundmentalistische stroming is in de Soenitische Islam', slaat het woordgrapje van Spijker dus de plank finaal mis. Daarnaast kan men over de standpunten van de SGP verschillen, maar kan men deze partij nimmer het verwijt maken, daar niet open over te zijn geweest. De SGP heeft al meer dan honderd jaar, om haar moverende en Bijbels geïnspireerde gronden moeite met homosexualiteit en heeft daar ook nooit een geheim van gemaakt. Overigens blijkt dat fractievoorzitter Van der Staaij het stuk helemaal niet heeft ondertekend, maar slechts heeft kenbaar gemaakt dat hij zich in grote lijnen met het stuk kan verenigen, hetgeen dan ook weer verklaarbaar is, vanuit de standpunten van de SGP. Ik gun homo's, lesbiënnes enz. alle geluk van de wereld, maar ik gun de orthodox-Christelijke stroming ook haar vrijheid van meningsuiting en geloofsovertuiging.
H. Wiersma / gepens.
@Von Geusau.

Je kunt iedereen zijn mening gunnen, maar het is een mening die nog verder gaat dan het jaar 0. Vandaar dat ik dit een salafistisch gereformeerd partij (SGP) standpunt vind en op dit soort partijen stem je anno 2019 niet.
Advertentie