Advertentie
sociaal / Nieuws

Steden voeren winterkouderegeling in

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag voeren de zogenoemde winterkouderegeling in. Dat betekent dat er extra bedden beschikbaar zijn voor daklozen.

06 februari 2018
dakloos-sneeuw.JPG

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag voeren de zogenoemde winterkouderegeling in. Dat betekent dat er extra bedden beschikbaar zijn voor daklozen.

Vrieskou

Door de vrieskou zoeken veel dak- en thuislozen de warmte op van de winteropvang. In Amsterdam brachten afgelopen nacht ruim driehonderd mensen de nacht binnen door. Volgens een woordvoerder van de GGD is het vol en worden daarom extra bedden beschikbaar gesteld in bestaande opvanglocaties. Ook in Rotterdam zochten daklozen een warm onderkomen. De gemeente heeft via drie verschillende instellingen 87 extra bedden beschikbaar gesteld.

Niet gedwongen

De steden houden nauwlettend in de gaten of iedereen gebruik maakt van de winteropvang. ,,We willen niet dat mensen met deze kou buiten slapen, dus we trekken erop uit om te kijken of er toch niet ergens nog iemand zit'', zegt de Amsterdamse GGD-zegsman. Tot nu toe hoefde in de hoofdstad nog niemand gedwongen naar binnen. In Rotterdam zijn medewerkers van de gemeente de straat op gegaan om daklozen van straat te halen.

Doorlopend

Amsterdam heeft als enige van de vier een doorlopende winteropvang die, ongeacht het weer, van eind november tot april doorloopt. De gemeente regelt dit samen met HVO-Querido en het Leger des Heils. Gemiddeld brengen hier tijdens normale weersomstandigheden zo'n 220 mensen de nacht door, weet de woordvoerder. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Marijn
Er mag sowieso wel meer worden gedaan voor deze doelgroep die hier echt niet altijd om gevraagd hebben zonder beledigende ggz er standaard bij te betrekken en ze voor allerlei stoornissen uit te maken die echt niet altijd aanwezig zijn en deze kwetsbare mensen te jennen ze hebben recht op eten een plek en schone kleding. Hie mag best meer geld naar toe. Ze verdienen respect en aandacht voor hoe ze leven en hoe ze het ondanks alles volhouden.
Advertentie