of 59212 LinkedIn

Speciaal gemeenteloket voor begeleiding bij scheiding nodig

Als het tot een scheiding komt, zou een speciaal gemeenteloket voor scheidingen hulp kunnen bieden. Het Platform stelt dat het al kan helpen als paren beter worden voorbereid op het ouderschap. En bij een scheiding moet er veel meer begeleiding komen voor de kinderen.
2 reacties

Om te voorkomen dat kinderen schade oplopen door scheiding van hun ouders, zijn er veel meer maatregelen nodig. Voor (aanstaande) ouders moet bijvoorbeeld relatietherapie toegankelijker, dus betaalbaarder worden. En als het toch tot een scheiding komt, zou een speciaal gemeenteloket voor scheidingen hulp kunnen bieden.

Meer begeleiding voor kinderen
Dat zijn enkele adviezen van het Platform Scheiden zonder Schade aan het kabinet. De commissie wordt geleid door oud-minister André Rouvoet van de ChristenUnie. Het Platform stelt dat het al kan helpen als paren beter worden voorbereid op het ouderschap. En bij een scheiding moet er veel meer begeleiding komen voor de kinderen.

Ernstige last
Het Platform wijst erop dat per jaar ongeveer 70.000 thuiswonende kinderen meemaken dat hun ouders uit elkaar gaan. Ongeveer 16.000 kinderen hebben ernstige last van de gevolgen van de scheiding. In sommige wijken heeft 50 procent van de kinderen een van de ouders zien vertrekken. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans (afdelingsmanager) op
Mag er nog iets tot je privéleven worden gerekend?
Door Elsemieke ((wijkverpleegster)) op
De markt van welzijn en geluk is oneindig. Eerst en vooral in geval de rekening weer zoals gebruikelijk bij de belastingbetaler wordt gelegd.