of 63082 LinkedIn

Site biedt opvoedtips voor Marokkaans-Nederlandse ouders

Marokkaans-Nederlandse ouders die vragen hebben over de opvoeding van hun kinderen, kunnen voortaan terecht op een speciale website: opvoedmix.nl. Het is een initiatief van stichting E-hulp.nl, een kenniscentrum voor online hulp, en Marokko Media, de uitgever van de populaire website Marokko.nl. Dat heeft projectleider Myriam Limper woensdag gezegd.
13 reacties
Marokkaans-Nederlandse ouders die vragen hebben over de opvoeding van hun kinderen, kunnen voortaan terecht op een speciale website: opvoedmix.nl. Het is een initiatief van stichting E-hulp.nl, een kenniscentrum voor online hulp, en Marokko Media, de uitgever van de populaire website Marokko.nl. Dat heeft projectleider Myriam Limper woensdag gezegd.

Niet thuis
Volgens de initiatiefnemers is de site nodig omdat Marokkaans-Nederlandse ouders zich vaak niet thuis voelen bij de reguliere opvoedingsondersteuning. Ze zijn daarentegen vaak wel erg actief op internet.

Vragen stellen
Ouders kunnen op de site vragen stellen aan getrainde vrijwilligers van Marokkaans-Nederlandse komaf. Ook kunnen ze er terecht bij vijf betaalde professionals die zijn verbonden aan de centra voor jeugd en gezin van de gemeenten Lelystad en Rotterdam. Verder kunnen de ouders er algemene informatie vinden en is er een forum waar ze ervaringen kunnen uitwisselen.

Islam
Op Opvoedmix.nl staat ook een gedeelte met informatie over wat de islam over de opvoeding zegt. Op verzoek van de betrokken gemeenten gaat het hier om een aparte rubriek. Zij zijn daar niet bij betrokken, omdat ze als overheid geen religieuze adviezen willen geven.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Stefan Pasma (publicist) op
De webredactie van Binnenlands Bestuur zou er goed aan doen om voortaan alleen reacties toe te staan van mensen die voorzien zijn van voor- en achternaam. Dan gaat het niveau van de reacties met sprongen vooruit .
Door Kees op
Wat zijn dit nou voor ongelofelijke reacties? Denk eens vooruit ipv naar wat er gebeurd is. We hebben een Marokkaanse gemeenschap in ons land en dat is prima. En als er problemen zijn in de gemeenschap dan is het goed die aan te pakken. M.i. beginnen de oplossingen juist bij de opvoeding. Als deze zich meer richt op het leven hier, dan is dit een heel goed begin. Als de ouders meer grip op hun kinderen krijgen zijn we al op de helft. Goed inititief dus!
Door henk (opvoeddeskundige) op
Als Marokkaanse ouders hun kinderen opvoeden en laten leven zoals ze dat in Marokko zouden doen, was het probleem opgelost. Daar worden ze strak aangepakt en zwaar gestraft mij misdaden.
Foto's zoals geplaatst bij dit artikel en tekenend voor de mentaliteit van veel Marokkanse jeugd kom je daar niet, in ieder geval veel minder, tegen.
En zoals al eerder geschreven, lukt het hier niet, dan deze zomer met het gehele gezin een enkele reis in plaats van een retourtje.
Door Pieter (agoog) op
Wat Marcel van Dam zegt over de PvdA slaat meer terug op de cultuurverrijkers ui Marokko. Stop met het trekken aan dat dooie paard ! Het cultuurverschil tussen de verrijkers en Nederland is onoverbrugbaar ! Maar kennelijk ben ik de enige die dat al 35 jaar geleden al zag... Het is tijd voor duurzame ontvlechting !
Door Oscar (nvb) op
Dag azijnpissers; enkeltje Marokko, islamisering . Wat een hoop onzin! Dit soort voorzieningen worden in het leven geroepen omdat een paar slimme figuren (veeal autochtonen die aan het subsidieinfus liggen) daar een markt inzien en komen met dit soort flut oplossingen. Zeg daar wat van in plaats van dat je je woede richt op mensen die daar niet om hebben gevraagd.
Door Bernadette de Wit (participatiemedewerker) op
Alweer een islamitische enclave binnen Nederland erbij en nog wel gefaciliteerd door de overheid. De ouders hoeven alleen maar te roepen dat ze zich "niet thuis voelen" bij ons en hup, de Wet van het abjecte Westen treedt in werking en we gaan draven voor de shariabevordering. Opvoeding volgens de islam: de gemeente betaalt mee maar kijkt zedig de andere kant op. Hurra, wir kapitulieren! schreef Henryk Broder al.
Door john (pipo de clown ) op
Met een vader en moeder die ook nog eens neef en nicht zijn kan het niet goed komen! Welke idioot heeft deze mensen hier binnen gehaald, o ja, den Uil!!Dank je pvda voor de afbraak van ons land!
Door B.ter Schot op
Waarom moet ik meebetalen aan ondersteuning voor incomptente of luie flutouders ?
Ondersteun liever ouders die het wel goed doen.
Door John op
... en wij schijnheilige Nederlanders de productie van dit kansloze "van-wieg-tot-aan-de-dood-verzorgd" volk maar blijven subsidieren middels kinderbijslag ... bedankt laf-links Den Haag, bedankt Brussel ...
Door Roelof op
Die Koran verbieden. Ik denk dat bij het wegnemen van een stuk minachting t.o.v. mensen met een andere overtuiging dan Islam, er al een heel grote slag is gemaakt als het gaat om tonen van respect voor de medeburger.