Advertentie
sociaal / Nieuws

'Ruim 100 gemeenten voeren rookvrij beleid'

Ruim honderd gemeenten zetten zich actief in voor een rookvrij beleid, maakte de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) zaterdag bekend na onderzoek. Dat aantal moet volgend jaar volgens de antirookclub meer dan verdubbelen tot 250.

15 december 2019
sigaret.jpg

Ruim honderd gemeenten zetten zich actief in voor een rookvrij beleid, maakte de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) zaterdag bekend na onderzoek. Dat aantal moet volgend jaar volgens de antirookclub meer dan verdubbelen tot 250.

Rookvrije generatie

De betreffende gemeenten maken zich samen met onder andere de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hard om onder meer kinderboerderijen, schoolpleinen, sportclubs, buitenzwembaden, speeltuinen en pretparken rookvrij te maken. 'De maatschappelijke beweging om te komen tot een rookvrije generatie krijgt ook op lokaal niveau steeds meer vorm', aldus de alliantie.

Samenwerkingsverband

De ANR is een samenwerkingsverband van organisaties die als doel hebben dat er niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Zij willen dat er een generatie kinderen opgroeit die op geen enkele manier meer in aanraking komt met roken. Initiatiefnemers zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

Meer draagvlak

Het draagvlak onder de Nederlands bevolking voor een rookverbod op locaties waar kinderen komen is volgens de organisatie groot en de afgelopen jaren duidelijk gestegen. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Persoonlijk zit ik liever op een terras te borrelen met gezellige rokers (m/v) dan met die moraalridders die je wel even zullen vertellen wat goed en slecht voor je is. Ik heb er geen enkele boodschap aan.
JHAGM Sneuf van Toetellaere / bd
En de vrijgekomen schone lucht gaan we collectief vrijmoedig verjubelen aan Nijpels/Samson Biomassacentrales waarvan de pijpen slechts dioxine, fijnstof en pyrolitische carcinogene verbindingen uitstoten van het fijnste soort. Zo houden we de binnenlandse aanwas op peil.Dank namens de hart-, longgevoelige personen.
Bartolomeo Irnerio / Beleidsadviseur
Voor mensen met bijvoorbeeld astma, COPD of een andere longaandoening is dit goed nieuws, nu de minste prikkeling in de vorm van (bijvoorbeeld) sigarettenrook voor hen de rest van de dag problemen kan veroorzaken.



Mij persoonlijk gaat het niet om de gezondheid van de roker. Dat is hun zaak. Het gaat om de gezondheid en de leefomgeving van de mensen (en kinderen) om je heen.
Advertentie