of 61441 LinkedIn

Rotterdamse medewerkers thuiszorg zonder werk

Vanaf april wordt de thuiszorg in Rotterdam anders verdeeld. Nu is Faveo nog de grootste aanbieder van thuiszorg. Slecht enkele medewerkers van Faveo blijven aan de slag.
2 reacties

Het overgrote deel van de 600 medewerkers van de Rotterdamse thuiszorganisatie Faveo zit volgend jaar zonder werk. Volgens vakbond Abvakabo FNV zijn ze de dupe van een aanbestedingsprocedure van de gemeente Rotterdam.

Klos
,,De medewerkers zijn de klos, slechts een handjevol blijft aan het werk'' , aldus Abvakabo FNV woensdag.

Thuiszorg
Vanaf april wordt de thuiszorg in Rotterdam anders verdeeld. Nu is Faveo nog de grootste aanbieder van thuiszorg. Vanaf het voorjaar zijn dat Aafje en Humanitas. Abvakabo FNV eist dat deze organisaties de oude werknemers van Faveo overnemen.

Bijstandsuitkering
Volgens de vakbond wil Rotterdam mensen met een bijstandsuitkering inzetten in de thuiszorg. ,,Het is een bizarre stoelendans dat de gemeente de huidige zorgwerkers hierdoor de WW instuurt'', stelt Abvakabo FNV.


? # t ?l ?Bf bidi-font-weight:normal'>Positie van ouderen
In de brief verwijzen Asscher en Klijnsma naar de ambitie die de sociale partners eerder hebben geformuleerd over de arbeidsmarktpositie van ouderen. In 2020 moet het net zo normaal zijn dat 55-plussers een baan hebben als dat bij mensen onder de 55 het geval is. Ze constateren het nog de nodige inspanning zal vergen om dit doel te bereiken.

Cijfers van UWV
Uit cijfers van uitvoeringsinstantie UWV bleek woensdag nog dat werknemers van boven de 55 moeilijk aan de slag komen als ze hun baan verliezen. Na een jaar heeft ruim de helft nog geen ander werk.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jos (gem. ambtenaar ) op
Wat de Thuiszorg aangaat, ik ben een leek; beroepsmatig in het verre verleden indirect mee te maken gehad > alphahulp met aanvullende bijstandsuitkering; toen ik heel klein was (8 jaar, 1957) kreeg mijn moeder 1 x per week hulp in de huishouding van iemand van het Wit Gele kruis; voor een kind zit de wereld eenvoudig in elkaar; elk jaar komt het in het nieuws: dat er weer mensen werkloos worden omdat door aanbestedingsprocedures een andere organisatie de opdracht krijgt; voor zover die weing personeel heeft kunnen die nieuwe werklozen bij hen in dienst treden voor een lager salaris, want zo'n directeur of bestuurder, ja, die heeft een goed salaris en pesioenregeling en dat moet zo blijven; sinds de gemeenten bij de uitvoering van de bijstandswet een bedrag krijgen waarmee zij het moeten doen, eisen zij een tegenprestatie > sneeuw ruimen, voorlezen voor bejaard en ander soortig werk waar geen hond voor is te vinden ( in mijn optiek, moderne slavernij); een herbezinning over wat de taak van de overheid lijkt mij niet onverstandig; net zoals tot voor kort, werden bepaalde zaken, diensten door de overheid uitgevoerd; we hadden het dan over nutsbedrijven, maar heb de indruk dat sinds Tatcher, Reagan en Friedman dat het noemen van nutsbedrijven dat het vloeken in de kerk is; véél is er veranderd sinds de jaren 80, maar hoeveel is echt verbeterd? Mens is de maat der dingen en gelukkige, tevreden burgers zorgen >> gezonde burgers.
Door Bas (Logicus) op
Om cijfers van het UWV te gebruiken als betrouwbare bron is niet verstandig. Het UWV staat er namelijk om bekend dat ze hier erg creatief mee omspringen om er voor te zorgen dat dit hun financiële plaatje goed uitkomt. Vele tienduizenden patiënten die niet in staat zijn om te werken worden door trucage uit de WIA gehouden en de WW en/of Bijstand ingedrukt. Een manipuleerbaar CBBS systeem dat niet onafhankelijk is en niet reflecteert aan de marktconforme salariëring(loon staat op bijv. € 12,68 terwijl de markt maximaliseert op € 10,57. Maar ook met het maatman uurloon wordt gegoocheld. En zo sprokkelt het UWV steeds meer procentjes weg van het werkelijk afkeurpercentage van de cliënt. En bij bijna een derde gaat het om mensen die psychiatrische hulp nodig hebben en die niet in staat zijn om zich adequaat te verweren tegen dergelijke manipulaties. En als dan puntje bij paaltje komt dan zijn ze te laat. Het recht beschermt niet de zwakkere.