of 63623 LinkedIn

Rotterdam wil opnieuw Tourstart

De gemeente Rotterdam stelt zich opnieuw beschikbaar als startpunt voor de Tour de France. De gemeente mikt op de prominente positie tijdens de Toureditie van 2023, 2024 of 2025.
Reageer

De gemeente Rotterdam stelt zich opnieuw beschikbaar als startpunt voor de Tour de France. De gemeente mikt op de prominente positie tijdens de editie van 2023, 2024 of 2025.

Ervaring

De stad heeft naar eigen zeggen goede ervaringen met de organisatie van het wielerevenement. De Grand Départ van de toureditie van 2010 was in Rotterdam. In 2015, bij de tourstart in Utrecht, kwam de karavaan ook door de stad. Volgens de gemeente kan Rotterdam de positieve energie die de komst van dit soort evenementen met zich meebrengt gebruiken om de stad verder te ontwikkelen. Zo kan het mensen inspireren om vaker de fiets te pakken. 

 

Pedalen

Volgens wethouder Sven de Langen (Sport, CDA) is Rotterdam bij uitstek geschikt voor dergelijke grote, internationale evenementen. 'We willen dit echter niet alleen doen. Voor deze evenementen zoeken we de samenwerking met de andere grote steden in het land en met de gebieden om ons heen. We willen dat dit evenementen van heel Nederland worden. Wij willen daarvoor graag vol op de pedalen.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.