of 59761 LinkedIn

Rotterdam stopt 19 miljoen aan uitkeringen

Door effectieve controles op bijstandsuitkeringen heeft de gemeente Rotterdam vorig jaar ruim 19 miljoen euro bespaard. Van welgeteld 1746 Rotterdammers werd de uitkering gestopt omdat zij daar geen recht meer op hadden.
5 reacties

Door effectieve controles op bijstandsuitkeringen heeft de gemeente Rotterdam vorig jaar ruim 19 miljoen euro bespaard. Van welgeteld 1746 Rotterdammers werd de uitkering gestopt omdat zij daar geen recht meer op hadden.

Samenwonen
Bovendien is voor 1 miljoen euro aan boetes en terugvorderingen opgelegd aan ruim 1600 Rotterdammers die verzwegen dat zij samenwonen of andere inkomsten hadden. Jaarlijks worden in de collegeperiode 2014-2018 ruim 3000 van de circa 39.000 uitkeringsgerechtigden in de stad gecontroleerd door middel van heronderzoeken. Dat gebeurt wanneer zij al geruime tijd geen contact meer hebben gehad met de gemeente.

Niet meer terug
Volgens wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en economie) keren veel mensen van wie de uitkering is beëindigd niet meer terug in de bijstand.

Strafkortingen
In het besparingsbedrag van 19,6 miljoen euro is ook een bedrag van 1,7 miljoen euro aan strafkortingen opgenomen. Ruim 2500 Rotterdammers werden gekort omdat zij niet solliciteren of niet kwamen opdagen bij een banenmarkt of sollicitatiegesprek. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wandelaar op
Beste heer Heuvelmans, de gemeente Rotterdam geeft geen gratis MBO opleidingen, sterker nog het is zelfs heel lastig om een opleiding te krijgen. Ja voor verkeersregelaar.

Verder adviseer ik om mensen met meningen zoals u eens een tijdje een beroep op de bijstand te doen. Dan kunt u het zelf meemaken dat het geen luilekkerland is.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Als je streng bent voor degene die niet willen kun je mild zijn voor degenen die niet kunnen. Dat is de enige manier om de sociale voorzieningen in Nederland in stand te houden. Hulde voor Rotterdam.
Door Martin Duif op
Controle is prima.
Maar ga niet de héle populatie beschuldigen van fraude.
40.000 zal nog maar het begin zijn. Want de Wajongers en herkeurde arbeidsongeschikten komen er aan.
Door Suykerbuijck (subsidioloog) op
http://www.rijnmond.nl/nieuws/91835/Rotterdam-tr …
In het Westland werken Polen en andere medelanders met een migratie-achtergrond. Terwijl er negenendertigduizend (jawel 39.000 !) personen een Bijstandsuitkering krijgen in Rotterdam. Hoe is het mogelijk!?
Door Heuvelmans op
In 2016 heeft Rotterdam 3000 bijstandsgerechtigden gecontroleerd. Bijna 60% tilt de boel. Schrikbarende cijfers!

Maar ja, hoe ging dat ook alweer: Een kleine €11.000 per hoofd, allemaal mensen die nog te beroerd zijn de schijn van solliciteren op te houden.

Daarnaast nog een aantal aantrekkelijke bonusjes, gratis sportschoolabonnement, continu gratis sociale activiteiten en ondersteuning vanuit de gemeente. En verder compensatie voor de zorgtoeslag wat al snel een extra 1200 euro oplevert. Je kan zelfs in veel gevallen in aanmerking komen voor een gratis MBO-opleiding en je laten omscholen. Daarnaast leven er vaak meerdere mensen op een adres, dus blijft er nog zat geld over voor smartphones en tv.

Heel goed dat Rotterdam een einde maakt aan dit soort misstanden. In Amsterdam, Utrecht en Den Haag gaat het trouwens nog steeds zo...