of 61441 LinkedIn

Rotterdam roept duizenden werklozen op

De gemeente Rotterdam roept duizenden werklozen op om zich te melden op het Werkplein. Hier worden gegevens van de Wwb'ers verzameld, waarna een profiel wordt aangemaakt in een door werkgevers te doorzoeken systeem.

In Rotterdam worden de komende tijd rond de 10.000 werklozen opgeroepen om zich te melden op het Werkplein. Daar wordt ze gevraag naar hun werkervaring en vaardigheden, zodat werkgevers ze daar makkelijk op kunnen selecteren.

Nieuw systeem

De gegevens worden ingevoerd in een systeem dat doorzoekbaar is door werkgevers. Die kunnen hierdoor ze zien wie geschikt lijkt om aan te nemen. Het systeem is te vergelijken met Werkmap van de UWV, alleen is die slechts te gebruiken door mensen met een WW-uitkering. De stad hoopt hiermee meer Wwb’ers aan een baan te helpen. Erg positief zijn ze nog niet: de verwachting is dat een deel van de werkzoekenden niet binnen afzienbare termijn een nieuwe baan vindt.

 

Vaardigheden

De actie is al in september van start gegaan, en zal nog duren tot december, wat neerkomt op zo’n 650 Wwb’ers per week die zich melden. Daar wordt ze gevraagd naar hun vaardigheden, scholing en werkervaring, al dan niet betaald. Aan de hand van die gegevens wordt door de Sociale Dienst een profiel aangemaakt.

 

Structureel

In de toekomst zal de stad dit van iedereen die in de bijstand zit structureel bijhouden, in plaats van acties waarbij veel werklozen zich moeten melden. Op termijn is het dan de bedoeling dat de gegevens van alle bijstandsgerechtigden bij worden gehouden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Schiphorst (adviseur) op
Ongelooflijk dat zo'n systeem nog niet bestond.... Wat deed men de afgelopen jaren dan in Rotterdam? Enkel uitkeringen betaalbaar stellen????