of 65101 LinkedIn

Rotterdam helpt 3.000 gedupeerden toeslagenaffaire

Ongeveer 3000 Rotterdamse gezinnen die zijn geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire krijgen hulp van de gemeente Rotterdam bij geldproblemen of emotionele schade die er is ontstaan. Ook worden de ouders bijgestaan door de gemeentelijke ombudsman.
1 reactie

Ongeveer 3.000 Rotterdamse gezinnen die zijn geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire krijgen hulp van de gemeente Rotterdam bij geldproblemen of emotionele schade die er is ontstaan. Ook worden de ouders bijgestaan door de gemeentelijke ombudsman.

Vertrouwen herstellen

Rotterdam telt naar schatting 3.000 gezinnen die de dupe zijn geworden van de kinderopvangtoeslagaffaire. Zo’n 1.100 van hen hebben zich inmiddels bij de Belastingdienst gemeld de afgelopen periode, laat de gemeente Rotterdam vrijdag weten. Om het vertrouwen in de overheid te herstellen kijkt de gemeentelijke ombudsman samen met de ouders waar de nood het hoogst is. De gemeente helpt hen met bijvoorbeeld een gezinscoach of schuldhulp.

 

Worstelen met problemen

Wethouder Michiel Grauss (Armoedebestrijding en Schuldenaanpak): 'De hulp moet er snel komen want deze mensen en hun kinderen hebben al te lang zelf met hun problemen geworsteld. Naast schuldhulp kan het gaan om medische en psychische behandelingen door de jarenlange stress, maar ook de aanschaf van schoolspullen, meubels of fietsen voor de kinderen.'

 

Ten onrechte

Duizenden ouders in Nederland moesten door een uit de hand gelopen fraudejacht van de Belastingdienst jarenlang ten onrechte kinderopvangtoeslag terugbetalen. Hierdoor raakten ze in de schulden, verloren ze hun baan of huis of werden ze soms ziek. Omdat de compensatie van de Belastingdienst aan gedupeerde ouders niet altijd voldoende is, sloot staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) in september een principeakkoord met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor gemeentelijke hulp. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M (beleid) op
Schaamteloze belastingdienst en te gek voor woorden. Wees ruimhartig, erken en herstel de fouten en vooral doe het snel!