Advertentie
sociaal / Nieuws

RKC blijft voorlopig bestaan

Het voortbestaan van de Waalwijkse voetbalclub RKC is voorlopig verzekerd. De gemeente Waalwijk staat het komende half jaar garant voor een lagere stadionhuur en in die tijd krijgen de inwoners van Waalwijk de tijd om anderhalve ton in te zamelen voor de noodlijdende club. Burgemeester Nol Kleijngeld heeft dat donderdag bekendgemaakt op een persconferentie.

29 oktober 2009

Patstelling
Zowel hoofdsponsor Mandemakers, RKC Waalwijk als de gemeente Waalwijk kan leven met de oplossing. De patstelling tussen gemeente en sponsor over de huursom blijft bestaan. Mandemakers wil garant staan voor een bedrag van 2,4 miljoen euro op voorwaarde dat de gemeente de huur van het stadion verlaagt van zes naar drie ton. De gemeente ging ook donderdag niet verder dan 450.000 euro.

 

Gelukkig
Voetbalclub RKC gaat met hulp van de gemeente een stichting oprichten die de Waalwijkse bevolking moet aansporen om het ontbrekende bedrag van 150.000 euro op te brengen. Directeur Justin Goetzee van RKC toonde zich gelukkig met de oplossing. Hij benadrukt dat zijn club voorlopig behouden blijft voor de eredivisie. De hekkensluiter moet van de voetbalbond KNVB voor 1 november met een plan van aanpak komen om de financiële problemen op te lossen. 'Het plan ligt al klaar', meldde Goetzee donderdag op een persconferentie.

Overwinning
De supporters van RKC Waalwijk reageren opgelucht en blij op het nieuws dat een dreigend faillissement van hun club donderdag op het laatste moment is afgewend. Bij het stadion en in het supporterscafé verzamelde zich donderdagmiddag een kleine groep supporters die misschien wel de meest legendarische overwinning in de geschiedenis van hun club vieren.

 

Sponsor
Uit alles blijkt dat ze een grenzeloos vertrouwen in hoofdsponsor Ben Mandemakers hebben of 'ome Ben', zoals ze hem liefkozend noemen. 'Nu hij de touwtjes hier weer in handen heeft, zal de club weer snel op de rit staan', zegt een van de supporters. Als bijkomend voordeel van de hele situatie vindt hij dat de supporters weer als één blok achter de club staan. Te beginnen aanstaand weekeinde in de derby tegen Willem II, waarschuwt hij de Tilburgse concurrentie.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie