of 64707 LinkedIn

Recordaantal partijen doen mee aan COC-kieswijzer

231 partijen laten dit jaar in de gayvote kieswijzer van het COC weten wat zij doen aan homo en LHBT emancipatie.
Reageer

Aan de 'roze kieswijzer' van homobelangenorganisatie COC voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart doen 231 partijen mee. Een recordaantal, laat het COC weten.

LHBT-emancipatie
De kieswijzer www.gayvote.nl is zaterdag de lucht ingegaan en geeft informatie over wat de partijen de afgelopen periode hebben gedaan voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's) en wat ze plan van zijn om te doen. Zo schrijft het CDA in Haarlem onder meer: ,,We vragen aandacht voor woongroepen voor homoseksuele ouderen omdat dat een belangrijk middel is om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. Daarnaast stellen we aandacht voor LHBT-emancipatie als voorwaarde voor subsidie aan sportverenigingen.''

Rotterdam aan kop
De 231 partijen komen uit 91 gemeenten. Rotterdam gaat met 11 partijen aan kop, gevolgd door Den Haag (9) en Maastricht (7). De meeste inzendingen op Gayvote komen van D66: 41. GroenLinks is op de kieswijzer vertegenwoordigd met 31 partijen, PvdA en VVD beide met 24. In de kieswijzer is ook te zien welke kandidaten LHBT zijn. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in 2010, stonden er 163 partijen op de roze kieswijzer.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.