of 61043 LinkedIn

Rechtszaak tegen gemeente om leerlingenvervoer

Vervoerder DVG is het niet eens met de procedure van de aanbesteding van het leerlingenvervoer van de gemeente Bergen.
3 reacties

Vervoerder DVG heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Bergen in verband met de aanbesteding van het leerlingenvervoer in de Noord-Limburgse gemeente. DVG vervoerde tot nog toe de leerlingen voor onder meer bijzonder onderwijs, maar voor het komend jaar is het vervoer aan een andere vervoerder gegund. Volgens DVG heeft Bergen de procedures die gelden voor een aanbesteding niet juist doorlopen. Dat heeft een woordvoerder van DVG dinsdag gezegd.

Geen overeenkomst
Nu de zaak onder de rechter is, kan Bergen geen overeenkomst sluiten met een vervoerder. Omdat het kort geding pas ruim 2 weken na aanvang van het schooljaar is, dreigde het leerlingenvervoer in gevaar te komen. Bergen garandeert dit vervoer in elk geval vanaf 13 augustus, als de scholen beginnen, liet de gemeente dinsdag weten. Op welke manier wordt nog bekeken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter Coopmans (Adviseur HRM en Medezeggenschap) op
Als bij aanvang van het schooljaar er leerlingenvervoer vereist is, kan de oude situatie toch gewoon worden voortgezet? Kinderen kunnen toch nooit de dupe zijn van een conflict? Dat betekent dus dat DVG dan, tot er een nieuwe situatie zich voor doet, het vervoer blijft leveren volgens de bestaande voorwaarden. Dat is toch heel normaal en gebeurt altijd zo bij bij ieder conflict.
Door flierman (commissielid) op
akkoord met de gedachte dat we af moeten van de opgelegde kostenverhogende Europese aanbesteding. Maar een nationale aanbesteding lijkt mij zeer wenselijk. Voorheen toen alles nog "vrij" was en meer dan eens "vriendendiensten" konden worden bewezen, liepen de prijzen de pan uit. En keurde 'de vrienden' de kwaliteit van het eigen vlees. Gelukkig is dat laatste niet meer aan de orde.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Kunnen we niet een keer van die idiote door europa opgelegde aanbestedingsprocedures af. Kunnen we gewoon weer de aanbieders kiezen die we zelf willen. Scheelt een boelt tijd en dus ook geld.