of 63966 LinkedIn

Raadslid kreeg dubbel betaald

Voormalige raadslid had deel van de tijd op papier 2 fulltime banen. Die dienstverbanden vormen onderdeel van de onderzoeken naar fraude islamitisch onderwijs.
Het voormalige Almeerse raadslid Aziz Adahchour (GroenLinks), in de raad van 1998 tot maart 2010, had daarnaast een deel van die tijd op papier twee fulltime banen. Die dienstverbanden vormen onderdeel van de onderzoeken naar fraude binnen het islamitisch onderwijs.

Spookwerknemer
De Onderwijsinspectie stelde eind 2008 vast dat er op islamitische scholen veelvuldig sprake was van ‘spookwerknemers’, mensen die geen werk verrichtten maar wel betaald kregen.  Adahchour werd door het ministerie tot die categorie gerekend. 

Fictieve contracten

Het raadslid was in 2006 in dienst bij de ISBO, de koepel van islamitische schoolbesturen. Zijn salaris daarvoor kreeg hij uitbetaald via de SIMON, een schoolbestuur met negen scholen in Midden- en Oost-Nederland. Daarnaast werd Adahchour op de loonlijst geplaatst bij SIS Almere, later opgegaan in de Stichting Noor. Tegen dat schoolbestuur werd in 2008 aangifte gedaan wegens ‘onrechtmatige uitgaven’ onder meer vanwege fictieve contracten. Die aangifte is later om onduidelijke redenen geseponeerd.


Onderscheiding

Adahchour, die bij zijn afscheid als raadslid een Koninklijke onderscheiding kreeg, zegt er nu ‘spijt van te hebben dat ik ben meegegaan in deze zeer ongelukkige constructie’. Adahchour: ‘Als ik had geweten dat ik in deze shit terecht zou komen, had ik dit niet gedaan. Ik ben zuinig op mijn goede naam. Nu kom ik in een verkeerd daglicht te staan en word ik geassocieerd met boevenpraktijken. Heel jammer’.

Educatieve reizen

Adahchour is momenteel mede-eigenaar van ShoufshoufMarokko, een ‘maatschappelijk betrokken reis-, advies- en trainingsbureau’ dat ‘educatieve reizen naar Marokko’ en conferenties organiseert.

Vrije tijd

Volgens het voormalige raadslid was er indertijd ‘in werkelijkheid geen sprake van twee banen’, maar werd hij om administratieve redenen vanuit de ISBO (de koepel van islamitische schoolbesturen) gedetacheerd op de SIMON-school. Het advieswerk  voor SIS Almere deed hij in zijn vrije tijd. Het schoolbestuur stelde volgens hem voor om dit te verrekenen met een fictief contract. ‘Ze zeiden dat het een veilige, goede constructie was die ze vaak toepasten’. Het huidige schoolbestuur van SIS Almere moet uit de schoolreserves nu 6,6 ton terugbetalen aan het ministerie van OC&W, onder meer vanwege de onrechtmatige aanstelling van Adahchour.

 

Lees het hele artikel Almeers raadslid had dubbel salaris in Binnenlands Bestuur nummer 38, 23 september 2011.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Daan (Schaam me voor NL) op
Iets met koeltoer enzo
Door Sven op
Goh een Islamitische organisatie die fraudeert met subsidies...je verwacht het niet!
Door GvL (huisarts) op
Triest om weer eens te moeten zien dat er bij de linkse politiek net zoveel zakkenvullers zitten als bij rechts...
Meneer wordt niet vervolgd? Nee, hij heeft natuurlijk de juiste vriendjes om dat op te lossen...
Even duidelijk, dit heeft niets met rascisme te maken. Ook zijn er genoeg "blanken" die zo zijn!
Door bennl (adviseur ) op
...... en naast alle eerder genoemde maatregelen en straffen DE GRENS OVER met criminelen....
Door Bert (manager) op
En de koninklijke onderscheiding mag deze oplichter ook houden?
Door vas (vrijwilliger) op
Meewerken aan fraude behoort ook te worden bestraft. Het voordeel gekregen door die tweede fictieve baan dient in beslag te worden genomen. Deze persoon ook uitsluiten voor het leven voor een overheidsbaan.
Door TIP! (...) op
Zoals ook voor alle "gewone" Nederlanders geldt: TERUGBETALEN! Hij is bewust akkoord gegaan met deze constructie; hij had er alleen niet zoveel .... van verwacht "anders had ik dat niet gedaan". Tja, zo zitten er zoveel vast; als zij dat van te voren geweten hadden, hadden zij het vast ook anders gedaan!!!! Het is gewoonweg fraude en daar staat op......?!?!!?!?
Maar in ieder geval het gehele teveel uitbetaalde bedrag TERUG LATEN BETALEN!
PS. verwijzingen naar andere partijen; jongens het komt in de "beste" gelederen voor, dus niet doen, je maakt je case er alleen maar kleiner door; blijf bij het onderwerp!
Door Jan op
Ja, dit is natuurlijk weer voer voor PVV-ers. Dat leidt lekker de aandacht af.
Door henk op
Werk aan de winkel voor "Sappie"
Wie of wat volgt ?
Door Piet (consultant) op
Als ik gedurende deze termijn mijn belasting had ontdoken voor een gelijk bedrag, moest ik naast een boete in het gevang.

Uitgaande van gelijke rechten hoort zo'n man eenvoudig ook thuis in het gevang ( en hoort hij gewoon terug te betalen, zonodig via beslaglegging).

Tja het zal allemaal wel achterwege blijven bang als wij zijn om voor racist te worden uitgemaakt! Tot voor kort werden wij als kiezer notabene nog door onze eigen politicie uitgemaakt voor racist als wij onze gasten ergens van durfden te beschuldigen. Het is al een hele vooruitgang dat dit tegenwoordig openlijk van een Marokaan mag worden gezegd. Na ca 30 jr wordt er op dit gebied toch enige vooruitgang geboekt!