Advertentie
sociaal / Nieuws

PvdA verdeeld over Vuelta in Drenthe

De komst van de Vuelta de España naar Drenthe leverde de provincie afgelopen jaar veel geld op. Nu is er binnen de PvdA Drenthe echter onenigheid of de wielerronde in 2013 weer naar de provincie moet komen of niet.

09 september 2010

Mening
Gedeputeerde Anneke Haarsma is vóór, Statenlid Herman Beerda is tegen. Haarsma noemt het echter ‘geen conflict; iedereen heeft het recht op zijn mening en een individueel Statenlid denks er nu anders over. Dat kan.’

Economisch
Haarsma:  ‘De vorige Vuelta in Drenthe was zo’n succes dat we na de evaluatie statenbreed hebben besloten dat het voor herhaling vatbaar is. Samen met de commissaris van de Koningin ben ik naar Spanje afgereisd en heb ik een positief gesprek gehad, maar er is absoluut nog niets afgesproken. Wij hebben uitgelegd dat ook de provincies worden gekort en dat we met een slechte economische situatie zitten.’

Topsport
Beerda wil het geld steken in topsport in plaats van een evenement als dit. ‘Het geld komt niet uit de lucht vallen, er moet worden gesneden en dus moeten er keuzes gemaakt worden. Ik ben dan voor extra faciliteiten voor verenigingen op provinciaal niveau, zodat sporters tot de top kunnen doorstoten. Gedeputeerde Staten heeft het plan opgevat om de Vuelta weer hierheen te halen. Dat is prima, want dan komt er een discussie over en dat is positief.’ Volgens Beerda is er dan ook geen tweespalt binnen de partij.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Peter
Geen gezeur: het was en een mooi volksfeest en een mooi wielerfeest en het levert nog geld ook op. Wie kan er dan op tegen zijn?
piet brontsema / org adviseur
ik heb er in elk geval van genoten PVDA vrienden uit Drenthe
Advertentie