of 62284 LinkedIn

Provincie Limburg pakt krapte arbeidsmarkt aan

De aanpak bleek onlangs al succesvol bij de snel groeiende autofabriek VDL NedCar. Daarom wordt die nu uitgebreid over de hele provincie, te beginnen met de logistieke sector. Een landelijk unicum, aldus een woordvoerder van de provincie.
Reageer

De provincie Limburg gaat samen met bedrijven, gemeenten, uitkeringsinstantie UWV en uitzendbureaus de krapte op de arbeidsmarkt aanpakken. Zo willen ze duizenden werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden onderbrengen bij bedrijven die om werknemers staan te springen.

Logistieke sector
De aanpak bleek onlangs al succesvol bij de snel groeiende autofabriek VDL NedCar. Daarom wordt die nu uitgebreid over de hele provincie, te beginnen met de logistieke sector. Een landelijk unicum, aldus een woordvoerder van de provincie. Bij VDL-NedCar in Born werden op deze manier in korte tijd ruim 3200 vacatures gevuld uit een bestand van 12.000 werkzoekenden.

Eén aanspreekpunt
De plannen moeten nog wel verder worden uitgewerkt. Onderzoeksbureau TNO publiceerde woensdag in Venlo een onderzoek naar de succesvolle aanpak bij NedCar en hoe die uit te rollen over heel Limburg. TNO adviseert één centraal aanspreekpunt, bijscholing, fitnesstrainingen en een reguliere baan met een goed loon. De provincie neemt nu het voortouw in de gezamenlijke aanpak van de krapte op de arbeidsmarkt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.