Advertentie
sociaal / Nieuws

Provincie garandeert binnen 7 weken jeugdzorg

Kinderen in nood krijgen in Zuid-Holland volgend jaar binnen zeven weken de jeugdzorg die ze nodig hebben. De provincie Zuid-Holland heeft dat woensdag bekendgemaakt. Volgens landelijke afspraken is het acceptabel dat kinderen negen weken wachten op hulp. Zuid-Holland vindt dat te lang.

08 juli 2009

Hulp via internet
Het provinciebestuur wil ook meer hulp bieden aan jongeren die de jeugdzorg verlaten. In de regio's Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Midden-Holland helpen hulpverleners de jongeren, bij wijze van proef, bij het vinden van een baan, opleiding of woonruimte. Zuid-Holland is daarbij van plan meer hulp via internet te bieden.

Meer meldingen
Het meldpunt voor kindermishandeling AMK in Zuid-Holland krijgt bovendien extra geld (anderhalf miljoen euro) om duizend extra onderzoeken te doen naar gezinnen waarvan vermoed wordt dat kinderen er worden mishandeld of verwaarloosd. Net als in de rest van het land krijgt het AMK krijgt steeds meer meldingen binnen.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

W.Wilkens
Mij wil niet echt het verschil tussen 9 en 7 weken opvallen in een geval waarin hulp geboden moet worden.
Bovendien gaat het om 'dienstverlening' door jeugdzorg wat niet behoeft in te houden dat daadwerkelijke hulp wordt geboden, want jeugdzorg verleent immers geen hulp, maar vervult een telefoonklapperfunctie (Zie affaire met particuliere tehuizen waar weer veel te laat een groot aantal kinderen werd wegegehaald, maar de inspectie jeugdzorg het toch niet kon laten zichzelf op de borst te slaan).
Overigens komt mij het geluid over weer een miljoen wel bekend voor na de vele honderden miljoenen die jeugdzorg de afgelopen jaren al heeft ontvangen.
Advertentie