Advertentie
sociaal / Nieuws

Plan pensioen opeten wettelijk onmogelijk gemaakt

Het plan dat Enschede had om bijstandsgerechtigden eerst hun pensioen te laten eten wordt wettelijk verboden door staatssecretaris Jetta Klijnsma.

14 oktober 2014

Bijstandsgerechtigden kunnen straks niet meer door hun gemeente worden gedwongen hun pensioen 'op te eten'. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken gaat wettelijk regelen dat dat onmogelijk wordt. Klijnsma heeft dat dinsdag geantwoord op schriftelijke vragen van de PvdA.

Plan Enschede

De gemeente Enschede overwoog onlangs om mensen die bijstand aanvragen eerst te verplichten hun potje voor aanvullende pensioen aan te spreken voordat ze voor een uitkering in aanmerking komen. Klijnsma liet toen weten dat geen goed idee te vinden. Ook premier Mark Rutte nam er afstand van. Enschede heeft het plan inmiddels ingetrokken.
 
Andere aanpak 

De SP had eerder voorgesteld het wettelijk onmogelijk te maken dat bijstandsgerechtigden hun pensioen moeten opeten. Klijnsma kiest juridisch voor een andere aanpak, maar met hetzelfde doel.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem Kamps
Klijnsma gaat wettelijk regelen dat het onmogelijk wordt, maar kiest voor een andere aanpak dan het voorstel van de SP om het wettelijk onmogelijk te maken. Helder stuk, BB.
Joop Hassink / Wethouder
Gaat mevrouw Klijnsma dan ook regelen dat de belastingdienst dat niet meer mag doen?
Advertentie