of 64707 LinkedIn

Pact van Brabant: verplicht gemeenten tot quotum asielzoekers

Iedere Brabantse gemeente moet verplicht een bepaald aantal asielzoekers opnemen. Dat schrijft de Tilburgse burgemeester Peter Noordanus in een opinieartikel in het Brabants Dagblad van dinsdag.
3 reacties

Iedere Brabantse gemeente moet verplicht een bepaald aantal asielzoekers opnemen. Dat schrijft de Tilburgse burgemeester Peter Noordanus in een opinieartikel in het Brabants Dagblad van dinsdag.

Asielzoekers
Een verplicht quotum, gebaseerd op het inwoneraantal per gemeente, geldt landelijk al voor statushouders. Noordanus stelt voor dat er in Brabant ook een quotum komt voor asielzoekers zonder verblijfsvergunning, die in azc’s en noodopvanglocaties verblijven. De Tilburgse burgemeester gaat zijn voorstel donderdag inbrengen bij een bijeenkomst van de Brabantse burgemeesters met commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Draagkracht
Volgens Noordanus moet Noord-Brabant voor eind mei nog voor 3500 asielzoekers een plek vinden, over het hele jaar is er volgens hem een tekort van 6000 bedden. 'Mijn oproep is: laten we dit probleem met zijn allen oplossen, ieder naar draagkracht.' Noordanus doet zijn plan, ‘Pact van Brabant’ gedoopt, dinsdag in het Brabants Dagblad uit de doeken. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Gebaseerd op het inwoneraantal; m.a.w. in een grote groene gemeente met aldus veel ruimte en weinig inwoners, hoeven minder opvang te verwachten als een al hele druk bevolkte (kleine) gemeente...; tja dan valt de toestroom wellicht wat minder op...
Ik blijf weg van een persoonlijk uiting in deze...; echt over nagedacht!
Door Fritz A. von Geusau op
Los van de vraag wat je van dit plan vindt, vraag ik me af waarom dat dan alleen voor Brabantse gemeenten van toepassing zou moeten zijn.
Door Nuance op

Pvda loopt leeg en importeert nieuwe achterban, van uw geld.

Relevante Parlementaire Dossiers