Advertentie
sociaal / Nieuws

Oud-minister Vogelaar oneens met SCP-rapport

Voormalig minister Vogelaar van de zogenoemde krachtwijken, is het er niet mee eens dat de Vogelaarwijken net zo goed en net zo slecht presteren als andere achterstandswijken.

13 augustus 2013

Oud-minister van Wonen Wijken en Integratie Ella Vogelaar is het niet eens met de conclusies in het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau waarin wordt gesteld dat haar beleid voor krachtwijken geen onderscheidend gunstig effect heeft gehad.

'Geen weggegooid geld'

Ze neemt in het NCRV-programma Altijd Wat afstand van het rapport: ,,Het slaat nergens op dat het weggegooid geld zou zijn, want het gaat wel degelijk beter met die wijken. Ik ben er nog bij betrokken en heb dus nog steeds contact met bewoners."

Niet beter

Uit het rapport blijkt dat de zogenoemde Vogelaarwijken het qua veiligheid en leefbaarheid niet beter of slechter doen dan andere vergelijkbare wijken. Volgens het SCP gaat het met alle probleemwijken beter en Vogelaarwijken zouden zich daarin niet onderscheiden. Vogelaarwijken, ook wel krachtwijken genoemd, zijn probleemwijken die extra aandacht en geld krijgen.
 
Extra geïnvesteerd 

Volgens Vogelaar kunnen de wijken niet op die manier tegen elkaar worden afgezet, omdat ook in die andere aandachtswijken extra is geïnvesteerd.

Reacties: 11

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Cor / inwoner
Je verwacht zo'n reactie niet
Kritikus / Geen Hagenees
Spijtig voor Ella Vogelaar. Maar ik hecht in dit geval toch meer waarde aan de gedegenheid van het SCP-onderzoek dan aan de onderbuikgevoelens van deze ex-minister (al dan niet opgesierd met een pikant stringetje)..
O. Schuwer / Juridisch adviseur
Who is she?
Kaas !
Vogelaar is altijd welkom bij haar kameraden van de NCRV.
Pipadekloon / Voorlichter
Die SCP doet maar wat zonder enige kennis van zaken.
Sjoerd Visser
In de politiek is het altijd zo: het ligt niet aan de politicus, niet aan de ex-politici...maar altijd aan de anderen die kritiek leveren. Daarom krijgen die anderen altijd de rekening op hun bord. Niet de rekening van winst die behaald is, maar natuurlijk het verlies (die men de naam bezuinigingen geeft) dat aan alle kanten opduikt...omdat de oplossing niet werkt zoals men fantaseerde.

Dat is een politieke ziekte: de ontkenning, het (zich) niet herkennen als er terechte kritiek gegeven wordt of de daarwerkelijke uitkomsten van de opgedrongen "oplossingen" te zien zijn in de realiteit. Zo lopen er nog veel meer rond in Den Haag, maar ook in de landelijke partijen die in een regering zitten...of zaten. Zelfs in plaatselijke afdelingen van die landelijke partijen kom je die ziektekiemen met bijbehorend zieke gedrag elke keer tegen !!! Vandaar dat het zo "geweldig goed" gaat in de samenleving.

En de misleiding die men gebruikt om incidentele succesjes tot een algeheel succes te promoten om een bestaand beleid te kunnen veranderen kennen teveel mensen al: die geloven niet meer in overheidssprookjes...gezien de realiteit !
True
Excuses maken voor haar faalgedrag was natuurlijk teveel gevraagd.
Ernst / ambtenaar
Stel nou eens dat we wel weten hoe we de achterstandswijken moeten aanpakken, maar dat de doorlooptijd daarvan 20 jaar is. En stel nu eens dat beleid, omdat het kleeft aan de linkse jongens en meisjes die nog geloven in de maakbaarheid van de samenleving, na 4 jaar om zeep geholpen wordt door de opvolgende regering die in ieder geval niet hetzelfde wil doen als de vorige, omdat ze een ander electoraat dient. Wie veroordeel je dan het meest? Degene die erin gelooft dat het beter kan, of degene die om electorale redenen afwijkt van de goede route.
Kaas !
Massa immigratie veroorzaakt achterstandswijken.
Apie / gemeente ambtenaar (G4)
Heb de indruk dat sommige van de "reageerders" zakenen niet kunnen scheiden; de persoon scheiden van de functie en de zaak; je vindt de persoon wel of niet aardig staat geheel los van de kwestie; idem de minister; het gaat sec om het "project" daar ben of voor of tegen; sommige projecten kan je m.i. pas na járen beoordelen en dat van de Vogelaarwijken, dat is m.i. zo'n project. Wat is het uitgangspunt, het doel enzovoort; dus nu, na 'n paar jaar, 'n eindconclusie publiceren, dat is enigszins prematuur; welke doelen zijn geraliseerd welke niet; welke posteve bijeffecten zijn er idem negatieve en wat doe je er aan. belangrijker is, de bewoners van die Vogelaarwijken, wat vinden zij op dit moment, want uiteindelijk gaat het om hen die er wonen.
Simon van de Pol / oud wethouder Ede
Het SCP zal best gelijk hebben maar dat neemt niet weg dat krachtwijken wel degelijk beter zijn geworden. Wellicht hebben andere wijken zich daaraan opgetrokken zodat ze ook beter werden. Het kan ook zo zijn dat mensen in de Vogelaarwijken er weer geloof in kregen en misstanden gingen melden. Vervolgens komen die in de statistiek en dat werkt weer door..Voor simpel ja of nee net tikje te ingewikkeld. In Ede kregen we nog een staartje mee en dat heeft ook net het goede duwtje gegeven waardoor mensen weer enthousiast werden in hun wijk..
Advertentie