of 58952 LinkedIn

Ophef over aparte lijnbus naar azc

Vrijwel de hele Tweede Kamer wil dat asielzoekers die overlast veroorzaken zo hard mogelijk worden aangepakt. Zwaardere straffen voor lichte vergrijpen, gebiedsverboden, vaker voorarrest inzetten. Veel ideeën passeerden de revue in een debat donderdag. Een door staatssecretaris Harbers voorgestelde proef met een mogelijk gratis lijnbus naar het azc bij Ter Apel zorgde voor ophef onder Kamerleden.
3 reacties

Vrijwel de hele Tweede Kamer wil dat asielzoekers die overlast veroorzaken zo hard mogelijk worden aangepakt. Zwaardere straffen voor lichte vergrijpen, gebiedsverboden, vaker voorarrest inzetten. Veel ideeën passeerden de revue in een debat donderdag. Een door staatssecretaris Harbers voorgestelde proef met een mogelijk gratis lijnbus naar het azc bij Ter Apel zorgde voor ophef onder Kamerleden.

Noord-Afrikaanse landen werken niet mee
Staatssecretaris Mark Harbers (Immigratie) herkent zich naar eigen zeggen in de kritiek en de frustratie die veel partijen hebben, maar benadrukte wel dat niet alle voorstellen en plannen uit de Kamer wettelijk even haalbaar zijn. Zo werken bijvoorbeeld landen als Marokko en Algerije niet mee als Nederland mensen terug wil sturen.


'Opvang nog soberder'

Harbers kondigde eerder deze week al extra maatregelen aan om overlast van asielzoekers, die vaak uit veilige landen komen en kansloos zijn voor een verblijfsvergunning, harder aan te pakken. Er bestaan al twee asielzoekerscentra (azc's) voor mensen die overlast veroorzaken. Wat VVD-Kamerlid Bente Becker betreft moet deze opvang nog 'soberder'. Ook zou er een maatschappelijk nuttige dagbesteding voor de bewoners moeten worden bedacht.


Aparte lijnbus voor asielzoekers

Eén plan van het ministerie schoot veel Kamerleden in het verkeerde keelgat. Harbers wil bij Ter Apel een proef houden met een aparte busverbinding naar het azc, omdat de overlast vaak ook in het openbaar vervoer wordt veroorzaakt. Het idee dat dit vervoer mogelijk gratis wordt, deed een aantal Kamerleden steigeren. 'De wereld op zijn kop', typeerde Jasper van Dijk het. 'Gratis vervoer ligt niet voor de hand, ze hebben leefgeld', zei Harbers. 'Ik zet niet in op gratis vervoer.' Diverse Kamerleden leken er niet gerust op. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Keijzer op
Het kost jaarlijks (zwijgende) miljarden, om hier economische asielzoekers te onderscheiden van de rest en het wordt onmogelijk gemaakt door landen van herkomst, of asielzoekers zelf, of disproportionele invloedrijke asiellobby hier, om afgewezen mensen terug te doen keren. Deze lobby laat graag de hele samenleving (met grootste druk op onderkant) betalen voor hun blinde goedertierenheid. Zelfs de Barmhartige Samaritaan in de Bijbel betaalde zijn goedheid zelf en waar CU en CDA (onder druk van linker vleugel daar) zich graag door laten inspireren. Daarbij tevens de coalitie willens en wetens kwetsbaar heeft gemaakt d.m.v. uithollen asielsysteem via gezinspardon, onder noemer van kinderpardon. En wat is ook D66 daar trots op!

Het wachten is nu op, dat EU en meer bepaald de populaire migratielanden in EU, zodanig in het nauw komen en de boel gaat ontsporen, dat men eindelijk de stap maakt, die 30 jaar terug al gemaakt had moeten worden: geen asielrecht meer voor mensen buiten Europa (zoals dat recht begonnen is na WOII), illegaliteit strafbaar stellen, een land zelf mensen uit vluchtelingenkampen kan selecteren, om hier opgevangen te worden en hoeveel uiteindelijk definitief mogen blijven. Verder opvang in regio en ieder continent draagt zelf zorg daarvoor, met hulp vanuit andere continenten, indien nodig.

Sociologisch, politiek en financieel is het huidig beleid destabiliserend en niet meer onder controle, hoeveel bezweringen instituten, partijen en individuen, die eraan blijven hangen, daarover ook moge uitroepen!
Door Keijzer op
Het 50 jaar oude recht op asiel voor alle mensen in de wereld die binnen de daarvoor geldende normen vallen, is al decennia onhoudbaar door de gigantische verbetering van mobiliteit en de digitale revolutie, waardoor de wereld een digitaal dorp is geworden.

Iedereen die het nodige geld heeft daarvoor, maar voor wie de welvaart en welzijn in eigen land te langzaam vooruit gaat, kan proberen voor asiel in aanmerking komen, waar bewoners van het gewenste nieuwe land dit al wel bereikt hebben en het dus te voorspellen is, dat mensen van elders hier graag in mee willen delen! We zien nu al voortgaande afkalving van sociale vangnetten, omdat het nog maar 50 jaar oude kwetsbare systeem bezwijkt onder het beroep daarop vanuit, jaar na jaar, toestroom van nieuwe bewoners van buiten NL. Nodige controle ontbreekt.

De vanzelfsprekendheid dat dit nog jonge sociale systeem hier bestaat, lijkt voor zowel nieuwkomers als ondersteuners van het huidige asielrecht, (plus van huidige Schengen) gebeiteld in de eeuwigheid. Die struisvogelpolitiek werkt desastreus uit. Code oranje, via socioloog Fortuyn kenbaar geworden, is nagenoeg genegeerd en gesmoord door utopische denkbeelden vanuit de politiek correcte linkse kerk, al of niet een religie aanhangend.
Door Politieke kneuzen. op
Politieke kneuzen.

Grenzen open, Jeder kann reinkommen und keiner kann ausgehen, aber wir schaffen es!!!!

We gaan er geen cent op vooruit, worden slechts geplukt door de niet democratisch gekozen EU elite.

Ophef over aparte lijnbus naar azc
Noord-Afrikaanse landen werken niet mee
Opvang nog soberder

Helemaal gek geworden politici!

Grenzen dicht, voer het Australië systeem in en nee die Aussies zijn niet harder slechter of gemener dan de NL politie voor vluchtelingen. NL politici kopen het af, laten vluchtelingen in eigen land, lees oorlogsgebied, opvangen. Daar worden mensen verhandelt als slaaf en kinderen sterven van de honger. Men weet er van maar zwijgt , samen met de staatsomroep 1, 2, en 3.

Als vluchtelingen niet willen sporen in NL, dan weg met dat volk. Zet maar op een bootje, koppel ze los voor de kust van het land van bestemming en met een halve tank benzine komen precies op de plek waar ze horen. En zo werken landen als Marokko en Algerije ongewild toch mee als Nederland mensen terug wil sturen.

Wat is humaner laten verreken in kampen met alle gevolgen van dien tot dode verhongerde kinderen aan toe of ff dumpen voor de kust?

Burgers zitten met die ellendelingen opgescheept, niet de elite, of zijn bij hen in de villa en wijken ook vluchtelingen?