of 61869 LinkedIn

Ook wachtgelders moeten tegenprestatie leveren

Oud-politici die wachtgeld ontvangen, moeten volgens de Tweede Kamer net als mensen in de bijstand een tegenprestatie leveren voor hun uitkering. Een motie daartoe van SP-politica Sadet Karabulut is dinsdag aangenomen door een Kamermeerderheid.
4 reacties
Oud-politici die wachtgeld ontvangen, moeten volgens de Tweede Kamer net als mensen in de bijstand een tegenprestatie leveren voor hun uitkering. Een motie daartoe van SP-politica Sadet Karabulut is dinsdag aangenomen door een Kamermeerderheid.

Motie
Naast oppositiepartijen heeft ook gedoogpartner PVV van het minderheidskabinet van VVD en CDA ingestemd met de SP-motie.

Bijstand
Karabulut had de motie vorige week ingediend bij de behandeling van de begroting Sociale Zaken in reactie op het kabinetsplan om gemeenten meer ruimte te geven bijstandsgerechtigden op te roepen voor allerhande klussen. Daardoor kan aan mensen in de bijstand straks gevraagd worden om bijvoorbeeld koffie te schenken in een bejaardentehuis of sneeuw te ruimen voor de deur van ouderen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Gewoon als tegenprestatie voor wachtgeld straten laten vegen, hondenpoep opruimen of conciërge op een school laten zijn en al die andere werkzaamheden die men ook bijstandstrekkers laat doen. Wat is wachtgeld anders dan een wel heel goed uitgevallen bijstandsuitkering? En zo krijgen die politici achteraf nog een goede voeling met de kiezers! Kunnen ze goed gebruiken als ze weer als politicus aan de bak komen.
Door Els Boers, Krachtig Lokaal Bestuur (adviseur, auteur) op
Het is jammer dat er zoveel tijd en energie in kort door de bocht beslutien wordt gestoken. Want hoe zou je dat dan moeten organiseren? Wie bepaalt wie wat moet doen bij bijvoorbeeld oud-kamerleden? Eens dat een ieder moet zorgen zo snel mogelijk aan het werk te komen, zo ook politici, maar laat ze daar dan ook de tijd en energie in stoppen. Laat mensen in de bijstand die dingen doen waar ze ook zelf mee vooruit komen en niet het werk wat eigenlijk betaald werk zou moeten zijn, maar waar we geen geld voor over hebben. Help mensen vooruit, daar hebben we allemaal meer aan en laten we 'gewoon' betalen voor de klussen die we gedaan willen hebben. En die zaken, waar we geen geld voor over hebben, met z'n allen doen, ook de werkenden.
Door Diana op
Goede zaak! Beter nog zou het afschaffen van wachtgeld zijn!
Door Maarten op
Goed zo Sadet! Wel het volk van alles opleggen, maar zich zelf buiten schot houden.