of 59281 LinkedIn

Ook Rotterdam schrapt eigen bijdrage jeugd-ggz

Rotterdammers hoeven voorlopig geen eigen bijdrage te leveren als hun kind dagbehandeling krijgt in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ).
Reageer

Rotterdammers hoeven voorlopig geen eigen bijdrage te leveren als hun kind dagbehandeling krijgt in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Dat heeft het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam dinsdag besloten. Daarmee gaat het stadsbestuur in tegen het kabinetsbeleid.

Omstreden
Het stadsbestuur wil eerst een onderzoek afwachten van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) naar de ouderbijdrage. Die is omstreden. Zo wilden oppositiepartijen in de Tweede Kamer SP, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks al dat de bijdrage wordt geschrapt. De angst bestaat dat de eigen bijdrage een belemmering vormt bij het accepteren van jeugdhulp.

Den Haag
Staatssecretaris Van Rijn zegde in januari in een debat in de Kamer toe te onderzoeken of mensen door de maatregel afzien van hulp. Maar de staatssecretaris wilde lopende het onderzoek de ouderbijdrage niet schrappen. Verschillende gemeenten gingen Rotterdam voor. Zo schortte de gemeente Den Haag eerder ook het innen van de ouderbijdrage op zolang het onderzoek loopt. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.