of 64231 LinkedIn

Ook Eindhoven biedt ‘bed, bad en brood’

Aanleiding voor het besluit is een recente uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) om illegalen van ‘bed, brood en bad’ te voorzien. De Eindhovense wethouder Lenie Scholten (GroenLinks) vertelde dat de gemeente al was begonnen met het zoeken naar de mogelijkheden.
Reageer

De gemeente Eindhoven gaat voor uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen onderdak, voedsel en kleding regelen. De gemeenteraad heeft dat dinsdagavond in ruime meerderheid besloten.

Winteropvang
Aanleiding voor het besluit is een recente uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) om illegalen van ‘bed, brood en bad’ te voorzien. Wethouder Lenie Scholten (GroenLinks) vertelde dat de gemeente al was begonnen met het zoeken naar de mogelijkheden. Ze denkt bijvoorbeeld aan de winteropvang die snel ter beschikking kan worden gesteld.

Krediet
Eindhoven biedt de noodoplossing voor de komende winter en tot er definitieve Europese aanbevelingen komen. Aan staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) vraagt Eindhoven een overbruggingskrediet. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.